Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio rinktinė antrąkart pralaimėjo Baltarusijos klubui

Ledo ritulio rinktinė antrąkart pralaimėjo Baltarusijos klubui

2016-04-09
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionatui Kroatijoje balandžio 17-23 dienomis besiruošianti Lietuvos ledo ritulio rinktinė ir antrose draugiškose rungtynėse su Baltarusijos klubu šeštadienį Elektrėnų ledo rūmuose 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:1) po pratęsimo apmaudžiai nusileido Molodečno „Dinamo – Molodečno“ (Baltarusija) komandai, žaidžiančiai kaimyninės šalies „Ekstra“ lygoje.
 
Antrose tarpusavio rungtynėse lietuviai  pirmavo, buvo arti pergalės, tačiau nesugebėjo išsaugoti pranašumo ir pralaimėjo paskutinėmis pratęsimo sekundėmis.
 
Lietuvos rinktinė pirmavo po Povilo Verenio įvarčio (06:05, AImas Fiščevas). Svečiai greitai rezultatą išlygino ir pabėgo į priekį 3:1.
 
Šeimininkai sušvelnino skirtumą antrajame kėlinyje po Jauniaus Jasinevičiaus įvarčio (27:50), o Mindaugas Kieras trečiojo kėlinio pradžioje daugumoje rezultatą išlygino (42:13, Paulius Gintautas, Vytautas Jagelavičius).
 
Lietuvos rinktinę netrukus į priekį išvedė Paulius Gintautas (44:39, Danielis Bogdziulis), tačiau persvaros išsaugoti nepavyko. „Dinamo – Molodečno“ rezultatą išlygino 50-ąją minutę, o pergalę sugebėjo išplėšti paskutiniąją pratęsimo sekundę, kai įvartį pelnė Artūras Abmiotka (64:59).
 
„Apmaudus pralaimėjimas, tačiau to nesureikšminame. Ruošiamės po savaitės vyksiančiam čempionatui, laukiame visų grįžtančių žaidėjų. Laukia dar vienos kontrolinės rungtynės su labai pajėgia Lenkijos rinktine, o pasaulio čempionate jau pirmosios rungtynės mums kaip mažasis finalas, kuris parodys, ko galim tikėtis čempionate. Tad dirbame ir ruošiamės taktiškai ir fiziškai“,- pralaimėjimo nesureikšmino vyriausiasis rinktinės treneris Berndas Haake.
 
Kitą savaitę rinktinė autobusu išvyks į Lenkiją, kur Katovicuose balandžio 14 dieną, 18.00 val. sužais kontrolines rungtynes su Lenkijos rinktine.
 
Čempionate Kroatijoje Lietuvos rinktinės varžovais bus:
 
Balandžio 17 d. 14:00 val. Estija;
Balandžio 18 d. 14:00 val., Rumunija;
Balandžio 20 d. 17:30 val., Didžioji Britanija;
Balandžio 22 d. 17:30 val. Ukraina;
Balandžio 23 d. 20:00 val. Kroatija.