Titulinis » Naujienos » Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui! (VIDEO)

Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui! (VIDEO)

2014-03-14
hockey.lt informacija
 Lietuvos aštuoniolikmečių ledo ritulio rinktinė penktadienį Elektrėnuose pradėjo pasiruošimą pasaulio ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės kovoms kovo 24-30 Didžiosios Britanijos mieste Dumfryje.
 
Į pirmąją treniruotę susirinko beveik visi kviesti kandidatai. Šiuo metu trūksta Danieliaus Benilovo, Deivido Četvertak ir Ilja Četvertak, Germanto Juskaičio, Viliaus Krakausko, Artūro Laukaičio ir Edgaro Protčenko. Šie žaidėjai šiuo metu atstovauja klubams užsienyje, todėl į pasirengimo stovyklą atvyks kitą savaitę.
 
Į pasaulio ledo ritulio čempionatą važiuos 20 žaidėjų ir 2 vartininkai. Galutinė sudėtis paaiškės kovo 21-ą dieną.
 
Vyriausiojo rinktinės trenerio Andriaus Jadakusko teigimu, didžiausia komandos varomoji jėga bus užsienyje žaidžiantys ledo ritulininkai: „Lauksime gero žaidimo iš žaidėjų, kurie rungtyniauja užsienyje - Vokietijoje, Švedijoje, Rusijoje. Mes stebėjome juos visą sezoną, todėl matome, kad jie atvažiuos gerai pasiruošę ir bus geros sportinės formos“.
 
Po pirmosios treniruotės visi rinktinės nariai buvo pakilios nuotaikos, o tokių varžybų patirties turintis Erikas Sadauskas negailėjo patarimų pirmą kartą į stovyklą pakviestam Dominykui Bogdziuliui.
 
„Svarbiausia pilnai atsiduoti darbui, netingėti, klausyti trenerių nurodymų. Nors iš pradžių gali ne viskas pavykti, tačiau jeigu stengiesi, tai treneriai tai pamato ir įvertina“, - kalbėjo E.Sadauskas.
 
Tuo tarpu debiutantas D.Bogdziulis džiaugėsi atvykęs į pasiruošimo stovyklą ir džiaugėsi puikia atmosfera: „Labai geras kolektyvas, rinktinėje surinkti visi geriausi žaidėjai, vyrauja gera nuotaika“.
 
Treniruotėje padėjęs Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake linkėjo vaikinams sunkiai dirbti ir pasiekti aukštų rezultatų.
 
„Pasaulio čempionatuose visada būna labai sunku, taip pat šiuo metu neturime keletos labai gerų žaidėjų, kurie rungtyniauja užsienyje. Bus sunku, tačiau į čempionatą komanda vyks medalių“.
 
Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė pasiruošimo laikotarpiu sužais keturias draugiškas varžybas - dvi su „Mogilevo“ (03.15 ir 03.16) ir dvi su „Brest“ (03.20 ir 03.21) komandomis.