Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato anonsas: kovos dėl antrosios vietos ir bandymai nutraukti pralaimėjimų serijas

Lietuvos čempionato anonsas: kovos dėl antrosios vietos ir bandymai nutraukti pralaimėjimų serijas

2018-10-30
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio pirmenybės įgauna vis didesnį pagreitį, o jau šiandien pirmosios komandos stos į savo septintąsias dvikovas sezone. Prieš šios dienos laukiančią akistatą, siūlome atkreipti dėmesį į tai, kas laukia VII ir VIII šio sezono komandų rungtynėse bei pagrindines šių mačų intrigas.
 
 „Energija“ – „Geležinis Vilkas“
 
Abi šios ekipos į šios dienos mačą atvyksta ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis. „Energija“ praėjusiame ture patyrė netikėtą nesėkmę namuose prieš „Hockey Punks“, o „Geležinis Vilkas“ patyrė jau penkis pralaimėjimus iš eilės, tad pataisyti savo nuotaiką prieš rinktinių pertrauką norės abi ekipos.
 
Pirmuose šių komandų sezono mačuose šalies čempionė iš Elektrėnų dukart įrodė savo pranašumą. Namuose elektrėniškiai džiaugėsi pergale 6:3, o išvykoje pelnė net 10 įvarčių bei laimėjo mačą 10:2. Abejose rungtynėse didesnės intrigos nebuvo – „Energija“ jau pirmajame kėlinyje įgydavo solidų pranašumą, kurio panaikinti jų varžovams taip ir nepavykdavo.
 
Netikėtas pralaimėjimas savo aikštėje praėjusiame ture turėjo užgauti „Energijos“ ambicijas, kuri bus pasiruošusi įrodyti, kad tai tebuvo atsitiktinumas, o tai neabejotinai dar labiau apsunkins „vilkų“ darbą siekiant pagaliau iškovoti taškus. Kiek lengviau vilniečiams turėtų būti atsakomosiose rungtynėse savo tvirtovėje, kur jie turėtų sulaukti ir pagalbos iš garsiausio ekipoje registruoto žaidėjo – Lietuvos rinktinės puolėjo Ilja Četvertako, kuris po „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyro tikisi padėti šiai ekipai lapkričio 13 dienos rungtynėse.
 
Kokią „Energiją“ išvysime po jų pralaimėjimo ir ar „Geležinio Vilko“ ekipa išmoko šalies čempionų pamokas bei kaip atrodys jų ekipa sulaukus papildymo – pamatysime artimiausiose dvejose akistatose.
 
 
Spalio 30 dieną 20:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose
Lapkričio 13 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
 
 
„Kaunas Hockey“ – „Hockey Punks“
 
„Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ klubai pastaraisiais metais tampa principiniais varžovais, o papildomų žiežirbų į šio sezono šių komandų akistatas įberia ir tai, kad jos yra tiesioginės konkurentės dėl antrosios pozicijos turnyrinėje lentelėje, kuri suteiks itin svarbų namų pranašumą atkrintamosiose varžybose.
 
Spalio pradžioje įvykusiose pirmosiose šių komandų akistatose pamatėme dvi visiškai skirtingo stiliaus akistatas. Rungtynėse Kaune dominavo šeimininkų puolimas, o jie šventė pergalę 9:2, o dvikovoje Vilniuje gerokai geresnę gynybą pademonstravę „pankai“ džiaugėsi pergale po pratęsimo 2:1. Prieš trečiąją šių komandų akistatą galima tik spėlioti, kokį scenarijų išvysime šiame mūšyje, tačiau galima neabejoti, jog nuobodu mačą stebėsiantiems žiūrovams tikrai nebus.
 
Prieš pirmąją šių komandų akistatą „Kaunas Hockey“ turi vos 2 taškais daugiau nei jų varžovai, o abu klubai prieš būsimą dvikovą turi savo argumentų, kodėl jie turėtų iš šio mačo išeiti su pergale savo kišenėje. Kauniečiai jau keturis mačus iš eilės papildo savo taškų kraitį ir demonstruoja solidų žaidimą namuose, o „Energiją“ jų pačių aikštėje įveikę sostinės atstovai savo akimis įsitikino, kad su visais pirmenybių dalyviais jie gali kovoti ir jų pačių arenose.
 
Abi komandos vis dar turi ir daugybę neatskleisto potencialo, o kuriems iš jų pavyks sėkmingiau jį išnaudoti pamatysime dvejose intriguojančiose akistatose Kaune bei Vilniuje.
 
Lapkričio 3 dieną 18:00 val. Kauno ledo arenoje
Lapkričio 14 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato mačų tiesiogines transliacijas galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose bei DELFI portale.