Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunimas mes iššūkį Vengrijai (parduoti net ir papildomi bilietai)

Lietuvos jaunimas mes iššūkį Vengrijai (parduoti net ir papildomi bilietai)

2015-12-19
hockey.lt informacija
 Šeštadienio vakarą, 20.00 val. Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės lemiamose varžybose dėl aukso apdovanojimų ir kelialapio į aukštesnį divizioną kovos su grupės favorite Vengrija.
 
Čempionato organizatoriai išvakarėse į prekybą paleido 80 papildomų stovimų vietų, tačiau bilietų nebeliko ir vakare Lietuvos rinktinės laukia pilna arena.
 
„Džiugu, kad jaunimo ledo ritulio rinktinė sulaukė tokio palaikymo. Prieš čempionatą sudarėme visas sąlygas aistruoliams pamatyti ledo ritulį ir tie, kas suskubo įsigyti bilietus anksčiau, matys įdomiausią čempionato kovą. Smagu, jog istorija kartojasi – pernai Vilniuje vykusiame pasaulio čempionate paskutinėje dvikovoje išpardavėme visus bilietus. Apskritai, šiame čempionate arena per Lietuvos rinktinės rungtynes buvo užpildyta 80 – 90 procentų vietų. Toks dėmesys ledo rituliui negali nedžiuginti“,- sakė čempionato organizacinio komiteto direktorius Remigijus Valickas.
 
Negavę bilietų ledo ritulio aistruoliai neliks nuvilti. Delfi.tv internetinė televizija tiesiogiai transliuoja viso čempionato rungtynes, o dvikovai su Vengrija sutelktos rimtesnės pajėgos. Po kėlinių rodomi įdomiausi rungtynių momentai, kalbinamas rinktinės trenerio asistentas Mindaugas Kieras.
 
Paskutinėje dvikovoje Lietuvos jaunimo laukianti Vengrija – itin rimtas varžovas. Pastaruoju metu ledo ritulio pakilimą išgyvenanti Vengrija po ilgokos pertraukos sugrįžo į vyrų elitinį divizioną. Vyrų komandoje žaidžia ir čempionato Lietuvoje vienas rezultatyviausių žaidėjų Csanad`as Erdely, kuris jau turi šešis įvarčius ir rezultatyvius perdavimus savo sąskaitoje.
 
Dar vienas vengras, Vilmos`as Gallo, savo sąskaitoje turintis 5 įvarčius ir 5 rezultatyvius perdavimus, žaidžia Švedijos elitinės lygos „Linkopings“ HC klube.
 
Ir tai tik dvi pavardės. Vengrai žaidžia Austrijos, Šveicarijos, Vokietijos klubuose, o ir pats Vengrijos ledo ritulio lygis kelia pagarbą. Tai vengrai pasiekė ledo ritulį šalyje pripažinę prioritetine komandine sporto šaka ir skyrę deramą finansavimą. Vengrijoje kas mėnesį į bendras treniruotes renkasi visų amžiaus grupių vaikų rinktinės, pradedant nuo 11 metų amžiaus.
 
Lietuviai turi savų sąskaitų su Vengrija. 2014 metų U-20 čempionate Vengrijoje, kuris vyko 2013-ųjų gruodį, pirmose rungtynėse jauni lietuviai bandė mesti iššūkį šeimininkams. Lietuvos rinktinėje tame čempionate kaip vyriausiasis treneris debiutavo Aigaras Ciprusas. Latvis toje dvikovoje sudėliojo tokią taktiką, kad vengrai du kėlinius ieškojo kelio prie lietuvių vartų. Savo ruožtu Lietuvos rintinė kontratakos metu pelnė įvartį, o netrukus ir dar vieną, tačiau antrojo teisėjai neįskaitė.
 
Trečiajame kėlinyje palūžusi Lietuvos rinktinė pralaimėjo 5:1. Tuomet tris įvarčius pelnė šiame čempionate žaidžiantys Erik`as Kerezstury, V.Gallo, C.Erdely.