Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinės gynėjas Jaunius Jasinevičius: „čempionatas turėtų būti įdomus ir merginoms“

Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinės gynėjas Jaunius Jasinevičius: „čempionatas turėtų būti įdomus ir merginoms“

2015-12-08
hockey.lt informacija
 Artėjančiam pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionatui pasiruošimą pradėjusi Lietuvos jaunimo iki dvidešimties metų (U-20) rinktinė į savo gretas sukvietė geriausius šalies jaunuosius ledo ritulininkus.
 
Vienas jų, rokiškėnas 19-metis Jaunius Jasinevičius, kuris artėjančiame čempionate turėtų būti vienas pagrindinių gynybos ramsčių.
 
Praėjusį pavasarį tuo metu dar 18-os metų ledo ritulininkas debiutavo Olandijoje vykusiame pasaulio vyrų ledo ritulio čempionato I divizione ir gėdos nepadarė.
 
U-20 čempionate žaidėjas tikisi pačių geriausių rezultatų ir mano, jog komanda gali pasiekti apie ką visi seniai svajoja.
 
Šiuo metu Švedijos pirmosios lygos (trečiosios pagal pajėgumą) AIK „Harnosand“ klubo gynėjas J.Jasinevičius puikiai pamena, kada pradėjo žaisti ledo ritulį. Tai įvyko tame pačiame Rokiškio miesto ežere, kur savo ledo ritulininko karjerą pradėjo dauguma šio miesto vaikų.
 
„Puikiai pamenu kaip čiuožėm aplink lazdą ratu, į priekį, atbulomis. Aš ne mokėjau čiuožt, tai lazda buvo gera pagalbininkė norint išsilaikyti ant kojų. Iš tiesų, tai ledo ritulio žaisti net nenorėjau. Kaimynas pakvietė žaisti futbolą ir pasakė, jog vasarą žaisime jį, o žiemą - ledo ritulį. Atsisakiau, ledo ritulio ritulio patvirtinęs, jog man užteks ir futbolo kamuolio, bet po pirmos treniruotės su pačiūžomis taip patiko, kad pradėjau ant to ežero eiti vienas, nes labai norėjau išmokti stabdyti. Iki to sustabdyti pavykdavo tik nugriūnant. Gerai pamenu ir pirmuosius suplyšusius šortus, kuriuos teko susiūti“,- pirmosios treniruotės įspūdžiais pasidalino J.Jasinevičius.
 
Ledo ritulininkas greitai pamilo sporto šaką ir tapo vienu geriausių savo mieste. Po trejų metų gerokai patobulėjęs rokiškėnas buvo pastebėtas Daugpilyje (Latvija) vykusiame turnyre. Po turnyro žaidėjo tėvelius ir trenerį pašnekinę latviai pasiūlė persikelti į Daugpilį ir lankyti treniruotes ten.
 
Lietuvis priėmė kvietimą ir prasidėjo nuolatinės kelionės į kaimyninę šalį. Kartu su kolega jaunimo rinktinėje Domantu Čypu nuo pirmadienio iki ketvirtadienio po pamokų važinėdavo į treniruotes Latvijoje. Vieną dieną 90 kilometrų į vieną pusę veždavo jauniaus tėtis, kitą dieną Domanto.
 
„Ketvirtadienį mus palikdavo iki sekmadienio ir Daugpilyje gyvenome vietos sporto mokyklos bendrabutyje. Truputėlį tuo metu kentėjo ir mokslai, bet nesmarkiai. Gaila, tačiau po metų iširo Daugpilio komanda, nes vietiniai vaikai išsivažinėjo. D.Čypas pasuko į Rusiją, man teko rinktis: arba baigti su ledo rituliu, arba keliauti į Vilnių, kur gyveno mano brolis ir buvo galimybė žaisti „Geležiniame vilke“. Brolis studijavo, gyveno bute ir turėjau kur apsistoti“,- apie karjeros posūkį pasakojo J.Jasinevičius.
 
 
Ledo ritulininkas gerai pamena pačią pirmą treniruotę Vilniuje, kurioje buvo nustebintas krūviais.
 
„Ant ledo viskas vyko gerai, nieko išskirtinio, tačiau kai nuėjau į „sausą“ treniruotę, tai galvojau, jog nuo krūvio nukris kojos. Antrą dieną pasakojau mamai, kad gal antra treniruotė bus lengvesnė, tačiau ji niekuo nesiskyrė nuo pirmosios, tai krūviai buvo milžiniški. Tačiau visi bėgo, nenorėjau ir aš nusileist, teko varžytis su visais. Po to, kai jau patekau į Vilniaus klubą, tai pradėjau žaisti vaikų čempionate Lietuvoje ir pradėjau važinėti į Baltarusijos čempionatą su komanda“,- apie Vilniaus etapą karjeroje atsiminė J.Jasinevičius.
 
Po dviejų metų Vilniuje J.Jasinevičius su kraštiečiu Ernestinu Trukšniu sulaukė lietuvio trenerio Daugirdo Griciaus pasiūlymo. Strategas ne vienerius metus dirba Švedijoje ir pasiūlė atstovauti vietos klubui.
 
„Praėjome peržiūrą ir patekome į AIK „Harnosand“ vaikų komandą. Po dviejų metų šiame klube, metams persikėliau į „Grums“ ekipą, dabar vėl grįžau į Harnosandą ir jau praėjusio sezono pabaigoje žaidžiau už vyrų klubą. Dabar žaidžiu pagrindinėje komandoje ir esu patenkintas sąlygomis, lygiu ir žaidimu. Kol kas man rūpi tik sportas, tikiuosi ateityje kilti dar aukščiau. Mažais laipteliais savo karjeroje lipu aukštyn, po Naujų metų planuoju važiuoti į „Allsvenskan“ (antra pagal pajėgumą Švedijoje) lygos klubų peržiūras, gal pavyks „užsikabinti“ ten. Svajonė – patekti į Švedijos lygą, kuri yra stipriausia Švedijoje. Mažas būdamas svajojau žaisti NHL, dabar norai žemiškesni“,- apie planus pasakojo J.Jasinevičius.
 
Vienas geriausių šalies jaunųjų ledo ritulio gynėjų iki šiol atsimena bronzos medalį lėmusias kovas Olandijoje su vyrų rinktine I diviziono B grupėje. Sėkmingai debiutavęs vyrų rinktinėje J.Jasinevičius tiki, jog pavyks gerai pasirodyti ir Lietuvoje su U-20 rinktine.
 
„Svajonės gyvenimiškos – aukso apdovanojimai. Stengsimės, tačiau stiprių komandų daug. Žiūrėjau Vengrijos rinktinės sudėtį, jie turi puolėją iš Švedijos lygos, tai tikrai varžovai bus stiprūs. Tačiau mes stengsimės iš visų jėgų“,- pažadėjo J.Jasinevičius.
 
 
Paklaustas apie laisvalaikį ir širdies reikalus, rokiškėnas šyptelėjo.
 
„Kol kas esu vienas. Švedijoje į merginas nesidairau, lietuvaitės man gražiausios. Žiūrėk, gal kokia čempionate ir mane pastebės“,- su šypsena apie asmeninį gyvenimą pasakojo ledo ritulio talentas J.Jasinevičius.
 
Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato II diviziono A grupė startuos gruodžio 13 dieną Elektrėnuose. Pirmą čempionato dieną, 20.00 val., Lietuvos U-20 rinktinė žais Estijos bendraamžiais.