Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunių rinktinė surengė pirmą treniruotę Maribore (komentarai, foto, video)

Lietuvos jaunių rinktinė surengė pirmą treniruotę Maribore (komentarai, foto, video)

2015-04-11
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė sėkmingai pasiekė Mariborą (Slovėnija), kur balandžio 12-18 dienomis vyks pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras.
 
Atvykę į viešbutį Lietuvos rinktinės nariai pasisotino ir netrukus išskubėjo į areną, kurioje ruošėsi pirmąjai treniruotei.
 
Iškarto po Austrijos rinktinės iščiuožę lietuviai treniruotei turėjo valandą, po kurios turnyro organizatoriai parvežė ledo ritulininkus atgal į viešbutį.
 
Kelionė iš Elektrėnų į Mariboro miestą truko daugiau nei 30 valandų (įskaitant nakvynę Slovakijoje). Nors visi žaidėjai vieningai teigė, kad kol kas yra sunku ir dar reikia laiko atsigauti po kelionės, tačiau iki pirmųjų rungtynių su Italija visi ledo ritulininkai bus pasiruošę kovoti tik dėl pergalės.
 
 
Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Andrejus Jadkauskas teigė, kad nors ir sunku žaidėjams po ilgos kelionės autobusu, tačiau visi kovos tik dėl pergalės.
 
„Ledas šiek tiek skirias, tačiau sąlygos visiems vienodos, todėl priprasime. Ledo ritulininkai praleido beveik dvi paras autobuse, todėl tai atsiliepia jų fizinei būklei. Visos kitos komandos, išskyrus Japonija, taip pat atvažiavo su autobusu, todėl negalime skųstis ir tikrai iki pirmųjų rungtynių spėsime atsigauti. Kiekvieną komandą galime įveikti, jeigu tik žaisime disciplinuotai, todėl jokių kitokių tikslų nėra - kausimės tik dėl pergalių“, - sakė A.Jadkauskas.
 
Lietuvos rinktinės treniruotę stebėjo ir Austrijos rinktinės trenerio asistentas Paulas Ullrichas, kuris pripažino, kad kol kas apie Lietuvą nežino nieko, o turnyro favoritais laiko Italiją ir Slovėniją.
 
„Kaip ir visos komandos - mes atvykome kautis tik dėl aukso. Japonija yra labai greita komanda, Slovėnija žaidžia namuose, todėl tikrai bus vieni iš favoritų, o apie Lietuvą kolkas dar nieko nežinau, tačiau matosi, kad jie yra geri čiuožikai“, - sakė Austrijos rinktinės trenerio asistentas.
 
 
Lietuviai pirmose rungtynėse sekmadienį 17:30 val. susitiks su Italijos rinktine. Pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre taip pat žais Austrija, Japonija, Slovėnija ir Ukraina.
 
Daugiau nuotraukų iš pirmosios treniruotės Maribore rasite paspaudę čia.
 
 
Lietuvos rinktinės penketukai:
 
Pirmas:
D.Bogdziulis - E.Krakauskas - M.Kaleinikovas
E.Protčenko - L.Jonuška
 
Antras:
I.Četvertakas - E.Boroška - A.Laukaitis
D.Benilovas - E.Pavlovskis
 
Trečias:
Bučys - P.Misiukas - D.Kuzminovas
T.Krukovski - O.Peliušenok
 
Ketvirtas:
I.Ragas - L.Žukauskas - L.Kudrevičius
G.Jadkauskas - R.Šalajevas