Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunių rinktinės treneris A.Jadkauskas: „Po rungtynių su Italija padėkojome komandai ir neturime priekaištų nei vienam žaidėjui“

Lietuvos jaunių rinktinės treneris A.Jadkauskas: „Po rungtynių su Italija padėkojome komandai ir neturime priekaištų nei vienam žaidėjui“

2015-04-12
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė nesėkmingai startavo pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre, kuriame po atkaklios kovos 2:3 nusileido Italijos rinktinei.
 
Nors lietuviai ir pralaimėjo, tačiau vyriausiąjį trenerį Andrejų Jadkauską nudžiugo auklėtinių žaidimas ir nei vienam žaidėjui priekaištų neturėjo.
 
- Atlikote dvigubai mažiau smūgių į vartus, kokios to priežastys?
- Pirmos rungtynės, todėl komanda jaudinosi. Žaidėme antru numeriu, atsitraukę, taip pat turėjome daugiau baudos minučių - pirmame kėlinyje keturias, antrame - šešias, žaidėme mažumoje, todėl tas skirtumas toks ir gavosi. Trečiame kėlinyje, kai Italija išsiveržė į priekį, atidavė iniciatyvą mums, atsitraukė į gynybą ir bandė išlaikyti rezultatą, todėl trečiame kėlinyje pavyko atlikti daugiau smūgių į varžovų vartus.
 
- Komandos žaidimu likote patenkintas?
- Taip, po rungtynių padėkojome komandai ir neturime priekaištų nei vienam žaidėjui. Iš tikrųjų, vyrai pamatė, kad šiame čempionate jie gali žaisti ir laimėti. Prieš rungtynes sakiau - žaidžiant disciplinuotai mes tikrai galime laimėti. Galbūt pritrūko šiek tiek laimės ir sėkmės. Trenerių štabui labai patiko trečiasis kėlinys, kuriame nenuleidome rankų ir kovojome iki galo.
 
Tuos trūkumus, kuriuos pamatėme šiose rungtynėse, pasistenksime ištaisyti treniruotėse ir nebekartoti tų klaidų.
 
- A.Laukaitis sužaidė puikias rungtynes ir įmušė tiesiog fantastišką įvartį, galbūt šis žaidėjas jau artimiausiu metu pravers vyrų rinktinės duris?
- Mano nuomone, bent pusę šios rinktinės žaidėjų ateityje turėtų įsilieti į vyrų rinktinę. Mūsų toks darbas, kad nuo aštuoniolikmečių rinktinės ledo ritulininkai kiltų aukščiau, o mes privalome išlaikyti šiuos žmones ledo ritulyje.