Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio rinktinės kandidatas R.Aliapkinas kitame sezone debiutuos VHL pirmenybėse

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kandidatas R.Aliapkinas kitame sezone debiutuos VHL pirmenybėse

2014-04-15
Sportas.lt informacija
 20-metis Lietuvos ledo ritulio rinktinės kandidatas Romanas Aliapkinas kitame sezone turėtų debiutuoti VHL pirmenybėse – Lietuvos ir Rusijos pilietybes turintis žaidėjas Sportas.lt patvirtino, kad pasirašė vienerių metų kontraktą su Kurgano „Zauralie“ (Rusija) ekipa.
 
Praėjusį sezoną gynėjo pozicijoje žaidžiantis R.Aliapkinas praleido Jaunimo ledo ritulio A lygoje (MHL A). Atstovaudamas Kurgano „Junior“ ekipai, gynėjas per 37 rungtynes įmušė 4 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, „Junior“ klubui sezonas buvo nesėkmingas – komanda surinko vos 31 tašką ir Uralo-Sibiro divizione užėmė paskutinę – 10-ą – vietą.
 
„Praėjęs sezonas komandai išties buvo nesėkmingas. Buvo pakeisti du treneriai ir tai atsiliepė mūsų žaidimui. Lyginant su praėjusiu sezonu, kai laimėjome MHL B pirmenybes, komandą paliko nemažai žaidėjų, tad jautėme tarpusavio supratimo trūkumą“, - Sportas.lt teigė R.Aliapkinas.
 
Gynėjas su VHL žaidžiančia „Zauralie“ ekipa treniravosi jau ne vienerius metus, dar nuo tada, kai jis pats žaidė MHL B lygoje. Kurgano ekipai praėjęs VHL sezonas nebuvo sėkmingas. „Zauralie“ su 35 taškais užėmė paskutinę – 26-ą – vietą.
 
„VHL pirmenybių lygis yra labai aukštas. Greičiai joje visai kitokie, nei jaunimo lygose. Turi labai greitai priimti tinkamus sprendimus ir būti puikiai fiziškai bei techniškai pasiruošęs“, - antrine KHL lyga vadinamą VHL abibūdino R.Aliapkinas.
 
Gynėjas Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavo 2012 m., o šiemet laukia galimybės rungtyniauti Vilniuje vyksiančiame pasaulio I-o diviziono B grupės čempionate: „Lietuva man yra tarsi antra tėvynė, todėl jaučiu didelę garbę, gindamas šios šalies spalvas.“