Titulinis » Naujienos » Lietuvos mėgėjai nusileido kroatų „milijonieriams“ (VIDEO, N.Ališausko komentaras)

Lietuvos mėgėjai nusileido kroatų „milijonieriams“ (VIDEO, N.Ališausko komentaras)

2015-04-14
hockey.lt informacija
Pasaulio ledo ritulio čempionate I B divizione Lietuvos ledo ritulio rinktinė antrąją čempionato dieną surėmė lazdas su kasmet stiprėjančia Kroatijos komanda. Kroatija iškovojo pergalę rezultatu 4:1 (0:1, 2:0, 2:0).
 
Šiemet Kroatijos rinktinėje išsirikiavo jau šeši Šiaurės Amerikos lygose praktiką įgavę žaidėjai, o dar du liko už borto, kadangi neturi surinkę ketverių metų limito, leidžiančio žaisti už naująją šalį.
 
Treneriai žaidėjams prieš rungtynes akcentavo ne tik šių žaidėjų galimybes, tačiau ir Nathano Perkovičiaus, 196 centimetrų milžino iš Zagrebo „Medvescak“ žaidimą. Šis aukštaūgis puolėjas žaidžia labai išmintingai. Nors ir nėra greituolis, tačiau visi jo veiksmai pasverti, apskaičiuoti ir labai pavojingi.
 
Nuo pirmųjų rungtynių minučių lietuviai atidavė aikštės vidurį ir iniciatyvą varžovams, sutankinę gynybą prie mėlynos linijos. Kroatams nieko kita neliko, tik mesti ritulį į lietuvių zoną ir kautis prie bortų.
 
Itin sunkios kovos kėlinuke lietuviai nežymiai nusileido varžovams greičiu, tačiau noro kautis dėl kiekvieno centimetro turėjo gerokai daugiau. Ir toks vos ne žemaitiškas atkaklumas davė vaisių. Atkentėję visą kėlinį, lietuviai užmigdė varžovų vartininką, kuris praleido Ugniaus Čižo smūgį ne pačioje sudėtingiausioje situacijoje (17:42, Danielius Nomanovas).
 
Kantrybės lietuviams reikėjo ir antrajame kėlinyje. Jos ėmė trūkti antroje pusėje, kai N.Perkovičius suorganizavo puikią kombinaciją ir su Alanu Letangu ištampė visą lietuvių gynybą (30:56). Lietuvos rinktinės žaidėjai ėmė rinkti pražangas, o vienu liko trise prieš penkis. Tuomet krito ir antrasis įvartis, kai pasižymėjo Andy Sertičius (33:34).
 
Ir po šių nesėkmių lietuviai nenuleido rankų. Netrukus D.Nomanovas galėjo dar kartą nuliūdinti NHL patirties turintį varžovų vartininką Marką Dekaničių, tačiau net keli smūgiai daugumoje buvo netaiklūs.
 
Trečiajame kėlinyje trimis penketukais žaidę lietuviai problemų prisikūrė prasižengdami. Po Arnoldo Boso pražangos kroatai jau turėjo dviejų įvarčių persvarą, o pasižymėjo Ryanas Kinasewichius (46:26).
 
Lietuviai bandė gelbėtis pertraukėle ir šeštu aikštės žaidėju, tačiau teko dar kartą traukti ritulį, šį kartą iš tuščių vartų (Andrew Murray, 59:26).
 
Geriausiu Lietuvos komandoje pripažintas Ugnius Čižas.
 
„Lietuvos mėgėjai žaidė su ledo ritulio milijonieriais. Aš esu patenkintas tuo, kaip sužaidė komanda, kuri dar ir turėjo progų prie varžovų vartų. Žinoma, jas privalu išnaudoti. Dabar laukia poilsis ir labai svarbios rungtynės su Estija. Šią dieną pamirštame ir kaunamės toliau“,- po rungtynių komandos vyrus gyrė treneris Berndas Haake.
 
Rytoj čempionate laisva diena, ketvirtadienį Lietuva žais su Estija.
 
Pirmosiose dienos rungtynėse Didžioji Britanija 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) įveikė Estiją ir tapo turnyro lyderiais. Britai žaidė lyg žinodami, jog laimės, estai rungtyniavo protingiau nei su Korėja, tačiau sensacijos nepateikė.
 
Turnyrinė čempionato lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
 
1.
D.Britanija
2
1
1
0
0
05:03
5
2.
Kroatija
2
1
0
0
0
06:04
4
3.
Korėja
1
1
0
0
0
07:03
3
4.
Lietuva
2
1
0
0
1
02:04
3
5.
Nyderlandai
1
0
0
0
1
00:01
0
6.
Estija
2
0
0
0
2
04:09
0