Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinė antrose rungtynėse neatsilaikė prieš „Neman“

Lietuvos rinktinė antrose rungtynėse neatsilaikė prieš „Neman“

2015-04-09
hockey.lt informacija
 Ketvirtadienį vakare Lietuvos ledo ritulio rinktinė Elektrėnuose 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) pralaimėjo Gardino „Neman“ (Baltarusija) komandai ir baigė dviejų kontrolinių rungtynių akistatą su varžovais. Dieną prieš lietuviai varžovus buvo nugalėję 5:3.
 
Baltarusiai pirmieji pasiekė įvartį po Konstantino Lastovieckio smūgio (11:48), o antrajame kėlinyje rezultatą padvigubino Artūras Kovrachas (35:03). Kėlinio pabaigoje kiekybinę persvarą išnaudojo ir rezultatą sušvelnino Danielius Bogdziulis (39:58, Arnoldas Bosas, Paulius Gintautas).
 
Paskutiniajame kėlinyje pasižymėjo Pavelas Bojarčiukas (51:30). Lietuviai bandė gelbėtis vartininką keisdami aikštės žaidėju ir žaidė šešiese pusantros minutės, tačiau rezultato nebesušvelnino. Šioje dvikovoje pirmą rungtynių pusę vartus gynė Simas Baltrūnas, antroje rungtynių pusėje vartuose stovėjo Donatas Žukovas.
 
Po rungtynių buvo mušami baudiniai. Visi penki lietuvių badymai buvo nesėkmingi, varžovai pirmuoju bandymu iš penkių nuginklavo D.Žukovą.
 
Lietuvos rinktinės trenerių štabas šeštadienį paskelbs, kuris vienas ledo ritulininkas liks Lietuvoje ir nevyks į Olandiją.
 
Sekmadienį ryte lėktuvu iš Vilniaus rinktinė išvyks į Eindhoveną, kur pirmadienio vakarą 21.30 val. Lietuvos laiku žais pirmąsias pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės rungtynes su Nyderlandų komanda.