Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinė gražiu stiliumi partiesė kroatus

Lietuvos rinktinė gražiu stiliumi partiesė kroatus

2015-12-16
hockey.lt informacija
 Trečiadienio vakarą Elektrėnuose pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė po kietų rungtynių 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) įveikė Kroatiją ir tęsia kovą dėl pirmosios vietos divizione.
 
Lietuvaičiai ir vėl sulaukė aršaus pasipriešinimo. Kroatai kibo į atlapus šeimininkams ir pasiūlė kietą kovą visoje aikštėje.
 
Antroje kėlinio pusėje Lietuvos rinktinė apsiprato su varžovų stiliumi ir ėmė dažniau grasinti varžovų vartams. Progas įmušti turėjo E.Trukšnys, E.Krakauskas.
 
Antrajame kėlinyje lietuviai trumpam atidavė iniciatyvą varžovams, tačiau po truputėlį vėl įsibėgėjo ir persvarą pavertė įvarčiais. Individualiu reidu per visą aikštelę Emilijus Kraakauskas (27:46) pelnė pirmąjį rungtynių įvartį, o Ilja Četvertakas (28:48) pakartojo komandos draugo metimą ir pirmavo 2:0. Netrukus po šio įvarčio lietuviai neteko I.Četvertako dėl peties traumos, kai žaidėjas buvo priverstas palikti aikštelę.
 
Kroatai kėlinio pabaigoje įsitvirtino varžovų gynybos zonoje ir po ilgokos atakos nubaudė savo ginamus žaidėjus pametusius lietuvius – pasižymėjo Bruno Kegalj`is (39:44). Kroatai po dviejų kėlinių pirmavo pagal metimus į vartus – 22 prieš 18.
 
Trečiajame kėlinyje lietuviai turėjo sunkių momentų, kai pradėjo kėlinį žaisdami mažumoje, tačiau parodė charakterį ir sugebėjo įmušti trečią įvartį, kai pasižymėjo geriausias rungtynes čempionate sužaidė Deividas Četvertakas (45:17).
 
Kroatai dar kartą įgijo kiekybinę persvarą ir vartininką pakeitę šeštu aikštės žaidėįu bandė perlaužti rungtynių eigą. Tačiau kitaip manė lietuviai, kurie perėmė ritulį ir Jaunius Jasinevičius pasiuntė jį į tuščius vartus (57:57). Tribūnos atsidėkojo Lietuvos rinktinei už kovingą žaidimą ir parodytą charakterį skanduodamos „ačiū“.
 
Geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju pripažintas Vilniaus „Geležinio vilko“ klubo žaidėjas Rokas Bazys.
 
„Smagu, kad komanda parodė charakterį. Rungtynės buvo gražios, kovingos, o vyrai negailėjo savęs. Noriu visus pagirti ir dabar pradėsime ruoštis kitai dvikovai, kadangi turnyrinė padėtis tokia, jog kiekvienai rinktinei kiekvienas taškas reikalingas kaip oras, nes iškristi dar gali net keturios komandos“,- po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.
 
Lietuvos rinktinė žengė didžiulį žingsnį čempionato apdovanojimų link, iki kurių beliko iškovoti tašką likusiose dviejose rungtynėse.
 
Ketvirtadienis čempionate - laisva diena, penktadienį 20.00 val. Lietuvos rinktinė kausis su Nyderlandais.
 
Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Vengrija           3  3  0  0   0    21:7     9
2. Lietuva            3  2  1  0   0    12:7     8
3. Estija             3  1  0  0   2    11:15    3
4. Kroatija           3  1  0  0   2     9:12    3
5. Nyderlandai        3  0  1  0   2    10:14    2
6. Korėja             3  0  0  2   1     5:13    2