Titulinis » Naujienos » Lietuvos U-18 rinktinė išklausė Lietuvos antidopingo agentūros parengtą seminarą

Lietuvos U-18 rinktinė išklausė Lietuvos antidopingo agentūros parengtą seminarą

2022-02-10
hockey.lt informacija
 Tarptautiniam turnyrui Elektrėnuose besiruošianti Lietuvos U-18 ledo ritulio rinktinė trečiadienį pagilino savo žinias Lietuvos antidopingo agentūros surengtame seminare.
 
Pasaulio IIA divizionui besiruošiančios Lietuvos U-18 rinktinės atstovai dalyvavo seminare padėsiančiame supažindinti juos su dopingo prevencija, papildų ir vaistų vartojimu bei kita svarbiausia informacija bei aktualiais klausimais. Seminaro metu rinktinės nariai išklausė Lietuvos antidopingo agentūros parengtą informaciją.
 
Rinktinės nariai sužinojo apie WADA veiklą, sportininko teises ir pareigas, dopingo kontrolę ir jos vykdymą. Taip pat jie išklausė informaciją apie Adams sistemą, patekimą į ją bei kokius veiksmus sportininkai turi atlikti.
 
Jauniesiems ledo ritulininkams taip pat buvo suteikta informacijos apie papildus ir vaistus: kurie iš jų yra leidžiami ar draudžiami varžybų metu ar bet kuriuo metu. Rinktinės nariams taip pat priminta, jog už tai, kas randama sportininko organizme visada yra atsakingas jis pats.
 
Priminsime, jog vasario 10-12 dienomis Lietuvos jaunių rinktinė Elektrėnuose dalyvaus keturių komandų turnyre. Pirmosios rungtynės jau ketvirtadienį, 19:05 rungtynėmis su Lenkija.