Titulinis » Naujienos » Lietuvos veteranų rinktinė pripažino Rusijos žvaigždžių pranašumą (VIDEO)

Lietuvos veteranų rinktinė pripažino Rusijos žvaigždžių pranašumą (VIDEO)

2014-10-10
LRK "Žalgiris" informacija
Elektrėnų sporto rūmus sausakimšai užpildę ledo ritulio gerbėjai stebėjo pasaulinio lygio ledo ritulio žvaigždes, tačiau Lietuvos rinktinė neprilygo Rusijos „Žvaigždžių” komandai ir patyrė pralaimėjimą 1:11 (0:5, 0:4, 1:2). Lietuvos rinktinės neišgelbėjo ir vienas garsiausių šalies ritulininkų Darius Kasparaitis, kuris ir pelnė vienintelį mačo įvartį mūsiškių gretose bei buvo pripažintas geriausiu Lietuvos komandos gynėju.
 
Renginys ledo rūmuose prasidėjo Aurelijaus Globio ir Zbignevo Levickio muzikiniu kūriniu, po kurio sekė įspūdingas abiejų komandų pristatymas.
 
„Niekur nemačiau tiek daug žmonių, net „Maximoje“, ačiū, kad atėjote, - prieš renginį žiūrovams tarė D.Kasparaitis.
 
„Jeigu ne Kasparaitis, tai šio renginio čia nebūtų. Sveiki sugrįžę namo“, - Lietuvos rinktinėms žaidėjams sakė Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis.
 
Jau pirmame mačo kėlinyje Rusijos ledo ritulio „Žvaigždės“ penkis kartus pasiuntė ritulį į lietuvių vartus. Antrame kėlinyje, kuris truko penkiomis minutėmis trumpiau (15 min., - red. past.), Rusija pelnė dar keturis įvarčius, o trečiasis minimaliu lietuvių pralaimėjimu 1:2.
 
Rusijos rinktinei tris įvarčius pelnė Michailas Merkulovas, du įmušė Dmitrijus Tepliakovas.
 
„Pademonstravome ne patį geriausią ledo ritulį, - po mačo teigė NHL lygoje 16 sezonų žaidęs D.Kasparaitis. – Nors jau visi esame veteranai, tačiau matėsi labai aukštas lygis. Norėjosi daugiau įmušti, tačiau gal perdegėme. Skiriasi mūsų treniruočių lygiai. Rusijos rinktinė – profesionalai, o mes esame mėgėjai. Dar kartą esu dėkingas žiūrovams, kurie atėjo palaikyti mūsų komandos. Lietuvos ledo ritulys žengia į priekį, gali būti, jog ateityje mes galėsime nugalėti tokias komandas. Po metų sieksime revanšo“.
 
Nors Lietuvos „Žvaigždžių“ rinktinė ir neprilygo savo varžovams ant ledo, tačiau Elektrėnų rūmuose susirinkę sirgaliai audringai palaikė mūsų šalies ritulininkus.
 
„Nesitikėjome, kad mus palaikys tiek žmonių. Galvojome, kad jų ateis, tačiau, kad nebus kur atsisėsti ir reikės sėdėti ant laiptų, tai tikrai negalvojome, - po susitikimo teigė Lietuvos rinktinės vartininkas Jonas Žydelis. - Rungtynės buvo geros ir sunkios. Žinoma, galėjome geriau pasipriešinti, tačiau mes šį sezoną čiuožėme tik po tris kartus, jeigu sportuotume mėnesį ar du, manau, galima rezultatą būtų pjauti per pusę. Šįkart Elektrėnuose buvo ledo ritulio legendos, tokie renginiai labai naudingi. Kitais metais sieksime revanšo, D.Kasparaitis surengs stovyklą ir kausimės“.
 
Rusijos rinktinės kapitonas ir Kontinentinės lygos (KHL) prezidentas Aleksandras Medvedevas šiame mače nerealizavo dviejų „bulitų“. Sykį tokios progos neišnaudojo ir Darius Kasparaitis. Naudingiausiu mačo žaidėju svečių gretose buvo pripažintas Aleksejus Jašinas, o lietuvių komandoje Valdas Škadauskas. Geriausiais mačo puolėjais tapo Michailas Merkulovas ir Lietuvos rinktinėje žaidęs latvis Aigaras Ciprussas, geriausiais gynėjais – Nikolajus Ignatovas ir D.Kasparaitis, o geriausiais vartininkas Andrejus Malkovas ir Jonas Žydelis.
 
„Smagu su tokiais vyrais susitikti aikštėje, juk mes pažįstami jau daugiau nei dvidešimt metų, labai puiki šventė“, - sakė Rusijos rinktinės lyderis Aleksejus Jašinas.
 
Po rungtynių įvykusioje baudinių serijoje dar sykį triumfavo Rusijos rinktinė, kuri po penkių smūgių serijos laimėjo 2:1.
 
Priminsime, kad Lietuvos rinktinės sudėtyje rungtyniavo 16 sezonų NHL lygoje praleidęs D.Kasparaitis, buvę Lietuvos rinktinės ir Elektrėnų „Energijos“ žaidėjai: Dainius Bauba, Dovydas Kulevičius, Andrius Kaminskas, Tomas Vyšniauskas, Dangyras Rimkus, V.Škadauskas, Raimundas Minkevičius, Andrius Jadkauskas, Jonas Žydelis, Raimondas Štrimaitis, Rolandas Bučys ir kiti. Lietuvos „Žvaigždžių“ rinktinės treneris Viktoras Seminas.
 
Rusijos rinktinei atstovavo 12 sezonų NHL lygoje žaidęs Aleksejus Jašinas, buvęs „Buffalo Sabres“ ritulininkas Viktoras Gordijukas, Kontinentinės ledo ritulio lygos prezidentas Aleksandras Medvedevas, buvęs „Tampa Bay Lightning“ žaidėjas Aleksandras Charitonovas, 1992 metų olimpinis čempionas, o dabar KHL žaidėjų asociacijos pirmininkas Andrejus Kovalenka ir kiti. Rusijos rinktinei vadovavo du kartus olimpinis čempionas Sergejus Makarovas.