Titulinis » Naujienos » LRK "Žalgirio" rungtynės namuose (A.Cipruso interviu)

LRK "Žalgirio" rungtynės namuose (A.Cipruso interviu)

2015-02-03
LRK "Žalgiris" informacija
 Vasario 4, 5 dienomis 19:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose HC „Žalgiris“ rungtyniaus su HC „Kristall El“ komanda iš Rusijos. Daugiau informacijos: www.hczalgiris.eu.
 
Tuo tarpu po paros kelionės iš Rossošo grįžę Vilniaus „Žalgirio” ritulininkai mėgaujasi atėmę keturis taškus iš čempionato lyderių bei ruošiasi būsimoms dvejoms rungtynėms su vienais Vakarų konferencijos autsaideriu „Kristal El” klubu.
 
Vilniečių vyriausiasis treneris Aigars Ciprus dėkojo savo komandai už parodytas pastangas bei iš Rusijos parvežtus septynis taškus.
 
- „Buvau įsitikinęs, kad vaikinai bus pasiruošę kovai. Visada smagu kovoti prieš lyderius. Be to, turėjome tvarkaraštį, kai ilgai nežaidėm, po to žaidėm, po to vėl pertrauka. Tuo metu, komanda išsiilgsta rungtynių, nes treniruotės ir lieka treniruotėmis, o rungtynės visada suteikia malonumą. Tai dvigubai maloniau. Neabejojau, kad vaikinai stengsis, jaučiau, kad mes rimtą iššūkį, todėl malonu, kad jiems tai pavyko.
 
Rungtynės buvo labai sunkios. Tarkim, pirmose vaikinai žaidė labai tiksliai, labai disciplinuotai, atidirbo kaip komanda, puikiai sužaidė vartininkas. Antrose rungtynėse buvo dar sunkiau, bet tai juk suprantama. Lyderiai tikrai neleis sau antrą kartą pralaimėti namie. Mes, savo ruožtu, labai sunkioje situacijoje atsilikdami 2:4, sugebėjome pademonstruoti charakterį, parodyti savo jėgą bei išlyginti rezultatą. Realizuojant baudinius, reikalinga sėkmė, o mums nepasisekė. Visgi, taškas nėra blogai.
 
Visą ketverių rungtynių ciklą vertinu itin pozityviai, nepaisant to, kad Jelece antrose rungtynėse pasirodyme visiškai nenusiteikę. Tačiau pirmosios rungtynės buvo nuotaikingos, smagios bei užtikrintai laimėtos. Su lyderiais netrūko nei sportinio pykčio, nei nusiteikimo. Norint laimėti prieš tokius varžovus, turi žaisti virš savo galimybių. Komanda taip ir elgėsi”, – pasakojo A. Ciprus.
 
- Prieš rungtynes kalbėjote, kad varžovus galite bausti kontraatakomis. Ar tai ir buvo pergalės prieš „Rossoš” receptas?
 
- „Taip. Išskiriant pirmas rungtynes, vaikinai šaunuoliai, kad nepasidavė tam norui, kuo daugiau atakuoti ir kuo daugiau įmušti. Pasakysiu atvirai – mes pralaimėjome pagal visus statistinius komponentus – tiek pagal metimus, tiek pagal iniciatyvą, tiek pagal ritulio kontrolę. Bet mes sužaidėme protingai, kur reikėjo išlaukėme, kur nespėjome – vartininkas išgelbėjo. Negaliu pasakyti, kad įvarčius įmušėme po kontraatakų. Pirmuoju atveju, tiesiog „pagavome” varžovus, kai šie neužtikrintai sužaidė gynyboje, o antruoju atveju – realizavome baudinį.“
 
Pagrindinis sėkmingo žaidimo uždavinys – ne kontraatakos, o geras žaidimas besiginant.
Kitas rungtynes namie „Žalgiris” žais jau šį trečiadienį ir ketvirtadienį 19.00 valandomis. Dvi pergalės vilniečius priartintų prie Vakarų konferencijos lyderių trejeto.