Titulinis » Naujienos » M. Kaleinikovas Rygos ekipoje debiutavo įvarčiu į Norvegijos jaunimo rinktinės vartus

M. Kaleinikovas Rygos ekipoje debiutavo įvarčiu į Norvegijos jaunimo rinktinės vartus

2018-08-22
hockey.lt informacija
Vasarą į „HK Riga“ persikėlęs Markas Kaleinikovas rezultatyviai debiutavo naujoje ekipoje, o jo ir Kosto Gusevo atstovaujama komanda pergalingai pradėjo „Super Challenge“ jaunimo turnyrą Švedijoje.
 
Stipriausia Latvijos jaunimo ekipa turnyro starte po baudinių serijos 4:3 iškovojo pergalę prieš Norvegijos jaunimo iki 20 metų rinktinę. Įdomu, kad prieš porą metų įvykusi šių komandų dvikova tame pačiame turnyre baigėsi triuškinama norvegų pergale 7:0.
 
Lietuvos rinktinės puolėjas pasižymėjo antrajame kėlinyje (28:10), kai sušvelnino rezultatą – 1:2. M. Kaleinikovas, kaip ir K. Gusevas, šiame mače užėmė pozicijas antrajame „HK Riga“ penketuke ir abu išvengė baudos minučių. Tiesa, baudinių serijoje antras komandoje smūgiavęs puolėjas iš Lietuvos įveikti norvegų vartininko nesugebėjo.
 
Beje, tai jau ne pirmasis M. Kaleinikovo įvartis karjeroje į Norvegijos jaunimo iki 20 metų rinktinės vartus. Gruodį vykusioje jaunimo čempionato IB diviziono dvikovoje jis pelnė vienintelį Lietuvos jaunimo rinktinės įvartį į Norvegijos bendraamžių vartus, o tuomet lietuviai patyrė nesėkmę 1:4.
 
Šiuo turnyru „HK Riga“ užbaigs savo pasiruošimą MHL lygos sezonui, kuris startuos jau rugsėjo 4 dieną.