Titulinis » Naujienos » Mažeikiuose ledo ritulininkai ir toliau kovoja dėl ledo arenos

Mažeikiuose ledo ritulininkai ir toliau kovoja dėl ledo arenos

2015-02-27
LRK "Smūgio" informacija
 Mažeikiuose šalia kultūros centro vyko akcija naujai ledo arenai palaikyti. Mažeikių ledo ritulio klubas „Smūgis“ sukvietė bendruomenę išsakyti savo poziciją dėl naujos ledo arenos reikalingumo, nes Savivaldybėje vyrauja nuomonė, kad ir dabartinė visiškai tenkinanti mažeikiškių poreikius. Vienas iš šios akcijos organizatorių tikslų – parodyti, kad mieste yra nemaža ledo sportą mėgstanti bendruomenė.
 
Renginyje dalyvavo vietinių klubų „Smūgis“ bei „Ledera“ atstovai, vaikų komanda, palaikyti atvažiavo atstovai iš Telšių „Masčio“, Plungės ledo ritulio klubo bei Plungės „Vanagų“, Brocenės (Latvija) klubo PRYOR bei Brocenės ledo ritulio mokyklos treneris Zieduonis Peka, šiuo metu treniruojantis ir mažeikiškius. Prie šios iniciatyvos prisijungė ir asociacijos "Lietuvos ledo ritulys" prezidentas Petras Nausėda bei buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Aurelijus Kriščiūnas.
 
 
Kaip minėjo buvęs „Smūgio“ kapitonas Nerijus Pranckus, šiuo metu žaidžiantis Vilniuje, dabartinė Mažeikių ledo arena ne tik kad neatitinka minimalių standartų, bet ir neilgai teveikia: penketas mėnesių yra per trumpas sezonas ledo ritulio varžyboms ir treniruotėms. Dėl nepakankamo aikštės dydžio tegali žaisti keturi prieš keturis vietoj penkių prieš penkis.
 
Asociacijos "Lietuvos ledo ritulys" Petras Nausėda į susirinkusiuosius kreipėsi žemaitiškai.  Padėkojęs dabartinės arenos puoselėtojams jis pabrėžė, kad standartinio dydžio ledo aikštė reikalinga ne tik ritulininkams, bet ir čiuožėjams. Kaip parodė didžiųjų miestų patirtis, žmonės „myl ledą“. Asociacijos prezidentas įsipareigojo įvairiais būdais remti ir padėti, kad Mažeikiai turėtų naują ledo aikštę.
 
Nors tai buvo ne rinkimams skirtas renginys, organizatoriai pakvietė į rajono mero postą kandidatuojančiuosius trumpai išsakyti savo nuomonę, nes tokia arena negali gimti be politikų sprendimo. Palaikymo žodį tarė Visuomeninio rinkimų komiteto „Kitaip“ sąrašo lyderis Alvydas Balčiūnas bei TS-LKD kandidatė į Mažeikių rajono savivaldybės merus Lina Rimkienė, kuri priminė, jog kadaise Palanga prarado galimybę pirmoji Lietuvoje pasistatyti vandens parką (jis nukeliavo į Druskininkus). Esą dabar ir Mažeikiams duotas puikus šansas turėti patrauklų infrastruktūrinį objektą, kuris pagyvintų miestą, tačiau ar tuo pasinaudos?
 
Po palaikymo kalbų „Smūgio“ direktorius Artūras Jokšas bei komandos vartininkas Saulius Mažintas susirinkusiems miestiečiams trumpai pademonstravo ledo ritulininko aprangą. Po to vyko  parodomieji smūgiai į vartus, kur kiekvienas norintysis galėjo išbandyti savo jėgas. Vartus saugojo tikri vartininkai su visa savo „amunicija“. Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Aurelijus Kriščiūnas metė iššūkį net dviem vartininkams iš karto. Nors atrodė neįmanoma, jo mestas ritulys, praskriejęs tarp abiejų vartų sargų, pasiekė tikslą.
 
 
Organizatoriai renginio dalyvius, kurių buvo maždaug šimtas, vaišino kariška grikių koše bei arbata. Akcijos metu baigti rinkti palaikymo parašai, kurių nuo lapkričio mėnesio jau yra 2 517. Jie bus įteikti savivaldos vadovams.
 
Renginiui diena pasitaikė tikrai puiki. Švietė saulė, grojo muzika, ledo ritulininkai bei atėjusieji palaikyti turėjo apie ką pasišnekėti, tad išsiskirstė gerai nusiteikę. Gal Mažeikiuose gims Ledo šventės tradicija?
 
 
Organizatoriai dėkoja Savivaldybės administracijos direktoriui B. Kryžiui už suteiktą leidimą renginiui, Kultūros centrui – už elektrą, šauliams – už karišką virtuvę, UAB „Metsuna“ – už malkas ir transportą, Ašvos malūnui – už vartus ir vaišes, savaitraščiui „Didmiestis“ – už viešinimą, Robertui Jokubauskui ir Daivai Gedvilienei – už audioklipą, Sauliui Mažintui bei komandos nariams – už maisto produktus, Rolandui ir Bronislavai Tubučiams – už košę ir arbatą, Jolantai Bodendorf – už aptarnavimą, „Smūgio“ merginoms ir vaikinams – už parašų rinkimą. Ačiū visiems, palaikantiems šią iniciatyvą.