Titulinis » Naujienos » Moterų rinktinėje darbą tęs B. Haakė, ruošiama stovykla prieš olimpinę atranką

Moterų rinktinėje darbą tęs B. Haakė, ruošiama stovykla prieš olimpinę atranką

2021-03-15
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinėje patvirtintas trenerių štabas, o komanda rinksis į pasiruošimo stovyklą prieš šią vasarą laukiantį olimpinės atrankos turnyrą.
 
Šalies rinktinėje darbus tęs iki tol rinktinėje dirbęs treneris Berndas Haakė. 75-erių metų specialistas rinktinei vadovavo ir debiutiniame pasaulio čempionate 2019 metų gruodį, kuriame Lietuvos rinktinė užėmė penktąją poziciją. Vokiečio asistentais rinktinėje dirbs du lietuviai: Mauras Baltrukonis ir Raimondas Štrimaitis.
 
Artimiausias moterų rinktinės startas – olimpinis atrankos turnyras Reikjaviko mieste Islandijoje. Tarptautinė ledo ritulio federacija neseniai priėmė sprendimą, kad atidėtas atrankos turnyras įvyks rugpjūčio 26-29 dienomis, o be Lietuvos rinktinės ir šeimininkės Islandijos dėl bilieto į kitą etapą taip pat varžysis Honkongo ir Bulgarijos atstovės.
 
Rinktinės treneriai su savo auklėtinėmis pasiruošimą olimpinei atrankai pradės jau kito mėnesio pabaigoje. Moterų nacionalinės komandos kandidatės į bendras treniruotes rinksis dviejų savaitgalių metu: balandžio 30 – gegužės 2 dienomis bei gegužės 7-9 dienomis.