Titulinis » Naujienos » N. Ališauskas, A. Bosas ir M. Kaleinikovas surengė rezultatyvius pasirodymus, sėkmingai žaidė vartininkai

N. Ališauskas, A. Bosas ir M. Kaleinikovas surengė rezultatyvius pasirodymus, sėkmingai žaidė vartininkai

2023-02-26
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulininkai tęsia savo pasirodymus užsienio lygose.
 
Švedijos čempionate dar vieną sėkmingą pasirodymą surengė Mantas Armalis. „Leksands“ vartininkas atrėmė 20 iš 21 atlikto metimo į jo vartus bei padėjo 2:1 nugalėti „Skelleftea“ komandą.
 
Nepaisant pergalės „Leksands“ išliko septintoje turnyrinės lentelės pozicijoje, o M. Armalis pagal atremtus metimus pakilo į trečią poziciją (92.46%)
 
Slovakijos pirmenybėse įvarčiu pasižymėjo Nerijus Ališauskas, bet „Spišska Nova Ves“ 3:5 nusileido „Poprad“ klubui. Be antrojo savo sezono įvarčio lietuvis taip pat dukart metė į vartus.
 
„Sparta“ klubas 1:4 pralaimėjo Norvegijos pirmenybių rungtynes „Frisk Asker“ komandai ir nukrito į penktąją poziciją lygoje. Pralaimėtojų gretose Paulius Gintautas per 7:57 kartą metė į vartus ir užsidirbo 2 baudos minutes.
 
Sėkmingą pasirodymą Lenkijos čempionato ketvirtfinalyje surengė Markas Kaleinikovas. Puolėjas pelnė įvartį ir pridėjo rezultatyvų perdavimą, o „JHK GKS Jastrzebie“ 6:2 parklupdė „GKS Katowice“ atstovus ir išlygino serijos iki 4 pergalių rezultatą – 1:1.
 
Alpių ledo ritulio lygos sezoną pergale užbaigė Eimantas Noreika ir „Steel Wings“ klubas. Paskutinėse sezono rungtynėse ji 5:4 nugalėjo „Broncos“ ledo ritulininkus, o prie pergalės lietuvis prisidėjo rezultatyviu perdavimu.
 
Antrajame etape paskutinę vietą užėmusi „Steel Wings“ komanda baigė savo pasirodymą Alpių ledo ritulio lygoje. Tiesa, lietuvis buvo registruotas Austrijos lygoje rungtyniaujančios „Black Wings“ komandos sudėtyje ir šiame sezone dar gali pasirodyti ant ledo vilkint šios komandos marškinėlius.
 
Šiame sezone Alpių ledo ritulio lygoje E. Noreika sužaidė 34 rungtynes bei pelnė 10 įvarčių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.
 
Suomijos antroje lygoje vėl suklupo „Peliitat“ klubas, kuriame rungtyniauja Martynas Grinius. 15:45 min. ant ledo praleidęs puolėjas iš Lietuvos laimėjo 8 iš 20 ritulio įmetimų, atliko penkis metimus ir užsidirbo dvi baudos minutes 1:4 pralaimėtose rungtynėse su „K-Vantaa“ komanda.
 
Prancūzijos antrajame divizione vieną didžiausių sezono pergalių iškovojo „Nantes“ klubas su Edgaru Protčenko. „Nantes“ 8:3 susitvarkė su „Mont-Blanc les Yetis“ komanda, o prie pergalės gynėjas iš Lietuvos prisidėjo rezultatyviu perdavimu.
 
 
Šiame sezone E. Protčenko surinko 10 rezultatyvumo balų (4 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai), o Nantes pakilo į aštuntąją poziciją lygoje.
 
 
Rezultatyvų pasirodymą Vokietijos trečioje lygoje surengė Arnoldas Bosas. Puolėjas pelnė įvartį ir atliko du rezultatyvius perdavimus, bet „Black Dragons“ po pratęsimo 4:5 nusileido „Krefelder“ komandai.
 
Iš viso šiame sezone per 53 sužaistus susitikimus A. Bosas pelnė 36 įvarčius bei atliko 28 rezultatyvius perdavimus.  Jo ekipa žengia devintoje pozicijoje, kurioje likusi komanda tęs kovas dėl teisės varžytis atkrintamosiose varžybose.
 
 
Nyderlanduose susidūrė dvi komandos, savo gretose turinčios lietuvių: „Gijs Groningen“ po baudinių serijos 5:4 nugalėjo „Dordrecht Lions“. Nugalėtojų gretose Vainius Jankauskas pelnė įvartį, Tomašas Krukovskis nepasižymėjo, o pralaimėtojų ekipai atstovaujantis Dominykas Bisturys užsidirbo dvi baudos minutes.
 
Lengvą pergalę Švedijos ketvirtoje lygoje iškovojo „Kovlands“ klubas, kurio vartus gina Elvinas Karla. Šeštadienį jie 6:1 nugalėjo „Kramfors Alliansen“ ledo ritulininkus. Pergalingose rungtynėse daug darbo neturėjęs E. Karla atrėmė 14 iš 15 metimų į jo vartus.
 
Pergalė ateinančiose rungtynėse garantuotų „Kovlands“ klubui galimybę kautis dėl vietos aukštesnėje lygoje.