Titulinis » Naujienos » Naujas sezonas: Lietuvos ledo rinktinės žaidėjų perėjimai

Naujas sezonas: Lietuvos ledo rinktinės žaidėjų perėjimai

2015-08-05
hockey.lt informacija
 Rugpjūtis karščiausias mėnuo ne tik žiūrint į termometro stulpelį šią vasarą. Tie, kurie įdėmiai seka Lietuvos ledo ritulio reikalus, žino, jog rugpjūtį karšta ne tik dirbantiems lauke. O ir ant ledo. Mat aštuntą metų mėnesį prasideda klubų pasiruošimo stovyklos ir žaidėjams pats metas atstatyti raumenis, ištvermę prieš naująjį sezoną. O kai kam dar galimybė ir susirasti klubą.
 
Tad kur naujame sezone žais Lietuvos rinktinės ledo ritulininkai?
 
Dainius Zubrus: 37-erių puolėjas staiga tapo nebereikalingas „Devilsams“ ir liko be darbo. Lietuvis tapo ne itin palankiai susiklosčiusių aplinkybių auka – klube pasikeitė savininkai, kurie kone pirmu darbu atleido klubo generalinį direktorių ir prezidentą Lou Lamoriello, klube dirbusį nuo 1986-ųjų. Dainius dar Lietuvoje pareiškė, jog tai normalus dalykas ir grįžo namo ramiai ieškotis darbo. Su pageidavimu netoli dabartinių namų.
 
Mantas Armalis: ramus ir šaltakraujiškas vartininkas lieka Stokholmo „Djurgardens IF“ vartuose. Lieka su mintimis tapti pagrindiniu ekipos vartų sargu.
 
Simas Baltrūnas: po karjeros MHL klubų vartuose, sezoną vartininkas baigė Latvijoje, Jūrmalos HASC, dabar treniruojasi Baltarusijoje, Mogiliove  ir ieško klubo. Vartininkas galėjo vykti į Kanadą kartu su jaunimo rinktinės gynėju Edgaru Protčenka, atgal kvietėsi latviai, tačiau vartų sargas vis dar ieško tinkamiausio varianto.
 
Jaunius Jasinevičius: patikimai Olandijoje, vyrų čempionate žaidęs 20-metis  Jaunius ir toliau lieka „švedu“ - žais Švedijoje, tačiau aukštesniame lygyje. Po žaidimo IK „Grums“ komandoje (antras divizionas, trečias po elito diviziono, „Allsvenskan“ diviziono ir I diviziono), Jaunius pasirašė metų sutartį su AIK „Härnösand“ klubu iš pirmo diviziono. Pats Jaunius sako, jog jo tikslas - „Allsvenskan“ kitais metais.
 
Mindaugas Kieras: rinktinės kapitonas ir toliau lieka Vilniaus „Hockey Punks Academy“ treneriu. Gynėjas naudingas visais aspektais – ir dabartine veikla, ir ateities perspektyvomis auginant vaikus.
 
Nerijus Ališauskas: po sėkmingo žaidimo Kazachstano čempionate praėjusiais metais, Nerijus gana greitai tapo ramus dėl naujojo sezono. Gynėjas taip pat žengė žingsnį į viršų – tapo HK „Saryarka“, žaidžiančios Rusijos aukščiausioje lygoje gynėju.
 
Justinas Vėželis: negalutiniais duomenimis, gins „Energijos“ komandos garbę.
 
Karolis Kubilius: ilgametis rinktinės žaidėjas pastaruoju metu rūpinasi „Energijos“ reikalais ir panašu, jog bus vienas pagrindinių šios komandos gynėjų.
 
Rolandas Aliukonis: patikimas, ilgametis komandos gynėjas taip pat pastaruoju metu skiria daug dėmesio „Energijai“ ir ruošiasi žaisti šioje ekipoje.
 
Artūras Visockas: dar vienas ištikimas „Energijai“ ledo ritulininkas, tačiau rudenį turi planų keisti gyvenamąją vietą ir keltis į Švediją. Joje tikimasi ir pratęsti ledo ritulininko karjerą, tačiau ji būtų nebe pagrindinė, sportą tektų derinti su darbu.
 
Danielius Nomanovas: kelis sezonus žaidęs MHL lygoje ir nesant jokių žinių apie Vilniaus „Žalgirio“ likimą, rinktinės puolėjas ieškojo klubo Čekijoje, Rusijoje, netrukus tikisi pasirašyti sutartį, tačiau su kokios šalies klubu, kol kas nepranešama.
 
Egidijus Bauba: į rinktinę pakviestas vienas ledo ritulio Lietuvoje rekordininkų ir toliau liek Norvegijoje, kur dirba, gyvena ir žaidžia Bergene.
 
 
Aivaras Bendžius: ne vienerius metus praleidęs „Energijoje“, bandęs laimę užsienyje, Aivaras ir vėl pakėlė sparnus į užsienį. Pradžioje galvojęs apie klubą Anglijoje, puolėjas gali pasukti į Vokietiją, kur lietuviais rūpinasi rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake. Berlynas atkrito prieš kelias dienas, tad žaidėjo ateitis turi paaiškėti artimiausiu metu.
 
Darius Pliskauskas: ilgametis rinktinės žaidėjas ir toliau lieka Anglijoje, Piterbore, kur gins „Phantoms“ klubo iš „Premier“ diviziono (antro pagal pajėgumą) garbę.
 
Ugnius Čižas: Vilniaus „geležinio vilko“ auklėtinio, Suomijoje žaidusio, buvusio HC „Žalgirio“ puolėjo karjeros vingis krypsta į Lenkiją. Tačiau nei klubas, nei tiklsi sutarties pasirašymo data dar neaiški.
 
Edgaras Rybakovas: puolėjas dar metams pratęsė sutartį su HC „Lida“ (Baltarusija) ir per du metus tai bus antras klubas žaidėjui šioje šalyje.
 
Arnoldas Bosas: puolėjas turėtų tapti Anglijos vieno iš klubų žaidėju, tačiau nei klubas, nei lyga kol kas neatskleidžiama. Hockey.lt duomenimis, tai turėtų būti „Premier“ lygos klubas, turintis komandą ir elito divizione.
 
Paulius Gintautas: praėjęs sezonas Norvegijoje žaidėjui buvo sėkmingas ir puolėjas lieka šios šalies antrojo diviziono Haldeno „Comet“ komandoje.
 
Danielius Bogdziulis: žaidėjas ieško klubo, tačiau gali būti, jog praėjusį sezoną MHL A Rygos „HK „Riga“ klube žaidęs puolėjas pasuks į Norvegiją, kur gali prisijungti prie rinktinės trejeto draugo P.Gintauto. Tiesa, D.Bogdziulio planai suka link Oslo.
 
Andrejus Židkovas: puolėjas kol kas lieka „Energijos“ klube, tačiau dėl ateities nėra visiškai tikras.
 
Donatas Kumeliauskas: Angliją iškeitė į Vokietiją, kur žais ne stipriausios, trečiosios pagal pajėgumą „Oberliga“ lygos Berlyno „ECC Preussen Juniors“ klubu. Žaidėjas tikisi atsigauti, pademonstruoti gerą žaidimą ir ieškoti klubo geresniame lygyje.
 
Mauras Baltrukonis: Tverės MVD jaunimo klubo garbę gynęs puolėjas dėl ateities kol kas nieko nežino.
 
Dovydas Kulevičius: ilgametis „Energijos“ žaidėjas jau dabar derina žaidėjo ir trenerio darbą. Jei „Energija“ ir šiais metais žais Baltarusijoje, puolėjas komandai padės, tačiau pirmenybė bus suteikta treniruojamiems Elektrėnų vaikams. Žaidėjas tikisi tapti „Energijos“ klubo rekordininku. Kurioje grafoje – paaiškės po sezono.
 
Tadas Kumeliauskas: po atsinaujinusios traumos praleidęs kone pusę sezono, vienas geriausių pastarojo meto Lietuvos ledo ritulininkų vėl ruošiasi kartu su Turku TPS (Suomija) klubu ateinančiam sezonui, kuriame ir čempionų lyga.
 
Berndas Haake: pusę kojos jau įkėlęs į Lietuvą, vokietis gali tapti dar didesniu lietuviu, jei „Energija“ žais Baltarusijoje. Tuomet treneris taps šio klubo vyriausiuoju strategu ir Lietuvoje bus bent pusę metų.
 
Arūnas Aleinikovas: vartininkų treneris kol kas atviras pasiūlymams – į Gardino „Neman“ atėjus dirbti vyriausiajam treneriui čekui, lietuviui vietos nebeliko.
 
Aigaras Ciprusas: po vadovavimo Vilniaus HC „Žalgiriui“ latvis susirado darbą gimtinėje, Jelgavoje, kur dirba šio miesto ledo ritulio mokyklos treneriu, o taip pat Jelgavos HASC, Latvijos „Virsliga“ klubo vyr. treneriu. Padėti Lietuvos rinktinėms neatsisakė, tad šį nemažai gerų darbų Lietuvos ledo rituliui nuveikusį latvį prie rinktinių dar turėtume matyti, jei bus patvirtinta trenerio kandidatūra vienoje iš rinktinių.
 
Šioje apžvalgoje paminėti paminėti praėjusiais metais rinktinėje žaidę ledo ritulininkai, o taip pat svarbiausi rinktinės žmonės. Žinoma, kitais metais į rinktinę vėl gali sugrįžti keli patyrę žaidėjai tokie kaip Artūras Katulis, Petras Nausėda, tačiau šiais metais jų dėl įvairių priežasčių rinktinėje nebuvo.