Titulinis » Naujienos » Neįtikėtiną ledo ritulio trilerį laimėjęs M.Armalio klubas – per žingsnį nuo vietos atkrintamosiose varžybose

Neįtikėtiną ledo ritulio trilerį laimėjęs M.Armalio klubas – per žingsnį nuo vietos atkrintamosiose varžybose

2014-02-28
Sportas.lt informacija
 Fantastišką pergalę antroje pagal pajėgumą Švedijos ledo ritulio lygoje „Allvenskan“ iškovojo „Mora IK“ klubas su Mantu Armaliu.
 
„Mora IK“ penktadienį savo arenoje po labai permainingos kovos ir baudinių serijos 7:6 (2:4, 3:0, 1:2, 0:0, 1:0) parklupdė lyderius – Malmės „IF Redhawks“ ledo ritulininkus.
 
M.Armaliui šios rungtynės buvo vienos nesėkmingiausių šiame sezone – lietuvis iš 22 varžovų smūgių atrėmė tik 16.
 
Svečiai per kiek daugiau nei 3 minutes įmušė 3 įvarčius be atsako, o 13-ą rungtynių minutę jie pirmavo jau 4:1. Netrukus į „duobę“ pateko Malmės ekipa, kuri į savo vartus praleido 4 įvarčius ir 36-ą rungtynių minutę atsiliko 4:5.
 
Trečiajame kėlinyje „IF Redhawks“ išlygino rezultatą, bet šeimininkai vėl išsiveržė į priekį. Pratęsimą išplėšusį įvartį Malmės ekipa įmušė 57-ą minutę, nors tuo metu žaidė mažumoje.
 
Baudinių serijoje abi komandos atliko po 3 smūgius ir tik paskutiniu bandymu „Mora IK“ žaidėjas Alexanderis Hilmersonas atliko pergalingą smūgį.
 
M.Armalis šiame sezone per 39 žaistas rungtynes atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir atrėmė 92,63 proc. varžovų smūgių į vartus. Pagal pastarąjį rodiklį lietuvis tarp visų lygos vartininkų nusileidžia tik Jonui Franssonui (93,77 proc.).
 
„Mora IK“ (77 tšk.) išsaugojo 7-ą vietą, kuri leistų patekti į atkrintamąsias varžybas. Prieš paskutinį reguliariojo sezono turą M.Armalio klubą aplenkti gali tik Timro IK (76 tšk.), bet jų laukia išvyka į Malmę, kur teks žaisti su lyderiais „IF Redhawks“ (102 tšk.).