Titulinis » Naujienos » Nepriekaištingai gynyboje žaidę „HC Žalgirio“ ledo ritulininkai išvykoje patiesė absoliutų MHL B lyderį

Nepriekaištingai gynyboje žaidę „HC Žalgirio“ ledo ritulininkai išvykoje patiesė absoliutų MHL B lyderį

2015-01-30
Sportas.lt informacija
Vieną įspūdingiausių sezono pergalių iškovojo „HC Žalgirio“ klubas, kuris Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) rungtynėse penktadienį svečiuose 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) nugalėjo absoliučią lyderę – Voronežo „Rossosh“ (Rusija) ekipą.
 
Jau pirmajame kėlinyje abi komandos užsidirbo po 6 baudos minutes, tačiau mažumoje gynėsi sėkmingai ir atsilaikė nuo oponentų atakų. Visiškai kitoks buvo antrasis kėlinys – jame abi komandos nė karto neprasižengė, bet vienintelis įvartis krito į „Rossosh“ vartus – pasižymėjo Aleksejus Pyrinas (36:28 min.). Šeimininkų šiame kėlinyje neišgelbėjo net ir tai, kad jie atliko penkiskart daugiau smūgių į varžovų vartus nei žalgiriečiai (20 prieš 4).
 
Trečiojo kėlinio pradžioje „Rossosh“ 4 min. žaidė daugumoje, bet žalgiriečiai vėl gynėsi nepriekaištingai, o šeimininkų viltis kovoti dėl pergalės gerokai sumažino Vladislavo Nikulino (54:37) realizuotas baudinys, kuris buvo skirtas po Vladislavo Mozžakovo pražangos. Paskutines 11 sek. šeimininkai žaidė vartininką pakeitę aikštės ledo ritulininku, bet pasižymėti nesugebėjo. „HC Žalgirio“ vartininkas Vadimas Miščiukas atrėmė visus 42 varžovų smūgius į vartus.
 
Šiose rungtynėse žaidė penki lietuviai: Edgaras Protčenko gavo 4 baudos min., o Danielius Nomanovas, Ilja Četvertakas, Edvinas Boroška ir Ugnius Čižas nepasižymėjo.
 
Šeštadienį šios dvi komandos Voroneže susitiks dar kartą.
 
„HC Žalgiris“ (102 tšk.) Vakarų konferencijoje pakilo į 4-ą vietą tarp 15 komandų, o „Rossosh“ (124 tšk.) liko absoliučiu MHL B lyderiu.