Titulinis » Naujienos » Pirmasis varžovas - Estijos rinktinė

Pirmasis varžovas - Estijos rinktinė

2015-12-13
hockey.lt informacija
 Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės pirmosiose rungtynėse sekmadienį Elektrėnuose Lietuvos jaunimo rinktinė 20.00 val. susitiks su Estijos komanda.
 
Gerai pažįstama kaimynų rinktinė šiais metais pasiruošimą čempionatui pradėjo gerokai anksčiau nei įprastai. Pavasarį pasikeitusi Estijos ledo ritulio federacijos valdžia į rinktinės kandidatų sąrašą įtraukė net ir tuos, kurie rinktinėje žais gal tik po metų kitų. 55 pavardžių sąraše daugėja Suomijos klubų pavadinimų ir estai žengė tuo keliu, kuris jiems buvo prieš pat nosį visą laiką.
 
Poros valandų atstumu esanti ledo ritulio šalis Suomija priėmė visą būrį jaunųjų Estijos ledo ritulininkų, tiesa, dauguma jų į rinktinę nepateko, o į Lietuvą atvyko 19 žaidėjų vietoj galimų 20. Estiją jau dabar drąsiai galima vadinti ateities komanda, kadangi pačių vyriausių, 1996 metais gimusių žaidėjų šioje rinktinėje vos 4. Ir du iš jų – lygiaverčiai vartininkai, tad vienu metu ant ledo aikštelėje tebus 3 19-os metų žaidėjai. Pačiam jauniausiam estui , KHL klubo Helsinkio „Jokerit“ jaunimo ekipos puolėjui Kristoferiui Jogi vos 15 metų.
 
Rinktinės strategui, suomiui Jusi Tupamaki čempionate lengva nebus. Pernai U-20 čempionate Taline, prireikė namų sienų pagalbos, kad komanda liktų II diviziono A grupėje, tik įvarčių santykio dėka aplenkusi Rumunijos rinktinę.
 
Suomiui teks sudėtinga pastaraisiais metais užduotis – iš gana chaotišką ir nedrausmingą žaidimą mėgstančių jaunų estų suklijuoti darnią komandą.
 
Estijos ledo ritulio federacija sprendė šį klausimą dar lapkričio pradžioje užregistravusi Estijos jaunimo rinktinę šalies čempionate, kur buvo žaista be konkurencijos ir per tris rungtynes iškovota viena pergalė, 5:3 (1:2, 1:1, 3:0) įveikus Talino „Viru-Sputnik“ komandą.
 
Tiesa, rinktinėje bus tik 8 Estijos klubuose žaidžiantys ledo ritulininkai, tad jauniausiai čempionato Lietuvoje komandai lengva nebus.
 
Lietuvai, norinčiai kovoti dėl aukščiausių vietų čempionate, estus įveikti privaloma. Tačiau tai bus pirmos rungtynės lietuviams namų arenoje prie savų sirgalių. Pirmiausia reiks susitvarkyti ne su estais, o su jauduliu.