Titulinis » Naujienos » Pirmavusi Lietuvos jaunių rinktinė neatsilaikė ir prieš Ukrainą (VIDEO)

Pirmavusi Lietuvos jaunių rinktinė neatsilaikė ir prieš Ukrainą (VIDEO)

2022-02-12
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių iki 18 metų ledo ritulio rinktinei nepavyko sėkmingai užbaigti keturių šalių turnyro Elektrėnuose.
 
Mūsų šalies atstovai šeštadienį paskutinėse turnyro rungtynėse 1:4 pralaimėjo svečiams iš Ukrainos. Per visą tris dienas trukusį turnyrą lietuviai liko be pergalių: iš pradžių 2:4 nusileista Lenkijai, o vėliau 1:3 pralaimėta Estijos atstovams.
 
 
Pirmajame šių komandų rungtynių kėlinyje sėkmingai žaidė abi gynybos grandys, neleisdamos oponentams susikurti rimtų progų prie savo vartų. Kur kas sėkmingiau atakas abi ekipos kūrė antrajame kėlinyje: jame iš pradžių itin aktyviai atakose žaidė ukrainiečiai, o vėliau lietuviai surengė pavojingą išpuolį, kurio smaigalyje atsidūręs Paulius Grybauskas tikslo pasiekti nesugebėjo.
 
Pirmąjį rungtynių įvartį antrajame kėlinyje pelnė lietuviai, kai Titas Krakauskas metimu iš arti realizavo kiekybinį pranašumą (31:46, rez. perd. Benas Andrejauskas, Matas Čyvas). Tiesa, ilgai džiaugtis pranašumu mūsų šalies atstovai negalėjo: iš pradžių daugumą tiksliu metimu iš toli realizavęs Oleksejus Dakhnovskis rezultatą išlygino, o dar antrajame kėlinyje Klymentijus Lysakas išvedė savo rinktinę į priekį.
 
Trečiajame kėlinyje daugumos metu lietuviai turėjo puikią progą rezultatą išlyginti, bet baudinį uždirbusių mūsų šalies atstovų mėginimas buvo nesėkmingas – P. Grybauskui nepavyko pataikyti į vartus. Tuo tarpu oponentai savųjų progų neišvaistė ir pelnė dar du greitus įvarčius, po kurių jie džiaugėsi pergale 4:1. Ukrainiečių gretose trečiajame kėlinyje pasižymėjo Maksymas Kolinko ir Arsenijus Kiselovas.
 
Kitose šios dienos turnyro rungtynėse Estija po baudinių serijos 3:2 nugalėjo Lenkijos rinktinę. Tai lėmė, kad turnyre triumfavo ukrainiečiai, už savo nugaros palikdami Estijos, Lenkijos ir Lietuvos jaunių ekipas.