Titulinis » Naujienos » Rossoš“ – „Žalgiris“. Apžvalga (Cipruso interviu)

Rossoš“ – „Žalgiris“. Apžvalga (Cipruso interviu)

2015-01-30
LRK "Žalgiris" informacija
Vilniaus „Žalgirio“ klubo laukia absoliutūs MHL lygos lyderiai „Rossoš“ ritulininkai, kurie per paskutines trejas rungtynes iškovojo tris įtikinamas pergales. Tiesa, tai nereiškia, kad Lietuvos klubas priverstas pasiduoti dar neprasidėjus kovai – juk šeštą vietą Vakarų konferencijoje užimantis „SKA Variagi“ klubas bei aštuntoje pozicijoje įsitaisę „Tveriči“ ritulininkai 2015 metais įrodė, kad lyderiai nėra nepažeidžiami.
 
Rungtynių laikas: Sausio 30 d. 17.00 val., Sausio 31 d. 12.00 val.
Rungtynių vieta: „Rossoš“ ledo rūmai
 
Turnyro situacija
Šiuo metu „Žalgirį“ ir „Rossoš“ klubus lentelėje skiria 25 taškų skirtumas. Tiesa, „Rossoš“ ritulininkai yra sužaidę ketveriomis rungtynėmis daugiau, o tai potencialiai yra 12 taškų.
„Rossoš“ šiuo metu pirmauja lygoje ir turi gana saugią 7 taškų persvarą prieš artimiausius persekiotojus. „Žalgiris“ po skaudaus pralaimėjimo „HK Elec“ ekipai, nukrito į penktą Vakarų konferencijos poziciją.
 
Tarpusavio istorija
Šį sezoną „Žalgiris“ ir „Rossoš“ žaidė du kartus Lietuvoje ir abukart pergales šventė svečiai iš Rusijos. Tiesa, labai sunkiai. Pirmose tarpusavio rungtynėse spalio mėnesį patirta nesėkmė rezultatu 1:3. Tąsyk vilniečiai prasčiau pradėjo rungtynes, praleido du įvarčius, o tada pakilo į lemiamą šturmą. Aleksėjus Pyrinas atsilikimą sušvelnino, taip dar labiau sutelkdamas komandos draugus kovoti dėl pergalės. Gaila, tačiau net keturi varžovų pašalinimai dviems minutėms, rezultato nedavė, o paskutinį įvartį svečiai pelnė tada, kai „Žalgirio“ treneris vartininką pakeitė šeštu žaidėju.
Antrųjų rungtynių pradžią žalgiriečiai pramiegojo ir „Rossoš“, sužaidę vos 54 sekundes, buvo priekyje 1:0. Galbūt, tai varžovams padarė meškos paslaugą, nes tiek pirmajame, tiek antrajame kėliniuose iniciatyva visiškai priklausė „Žalgiriui“. Tą iniciatyvą jie įtvirtino Vladislavo Nikulino ir Vadimo Mustafajevo įvarčiais. Deja, to buvo maža. „Rossoš“ rezultatą išlygino trečiojo kėlinio viduryje, o lemiamą įvartį pelnė, likus žaisti vos 28 sekundes iki susitikimo pabaigos.
 
Varžovas
„Rossoš“ ekipoje šį sezoną bent kelioms minutėms buvo pasirodę net penki (!) vartininkai, tačiau tikrasis lyderis yra 92% visų metimų atremiantis Vitalijus Pantykinas.  Pernai ir užpernai atsarginio role tenkinęsis devyniolikmetis smulkaus sudėjimo V. Pantykinas tapo tvirtu, pagrindiniu „Rossoš“ vartininku. Jo fantastiškas žaidimas, neabejotinai, yra vienas iš veiksnių, dėl kurių ši ekipa yra ant pirmo turnyro lentelės laiptelio.
Puolimo grandyje taip pat yra du puikius rezultatus demonstruojantys žaidėjai: Sergejus Ivanovas, kuris su 68 rezultatyviais perdavimais yra geriausias lygoje asistuojantis ritulininkas. Taip pat S. Ivanovas pirmauja ir pagal surinktų taškų (90) skaičių.
Rezultatyvesnis už S. Ivanovą yra jo komandos draugas Danila Akinšinas. Pastarasis kartu su žalgiriečiu Pavelu Širokovu yra pelnę po 27 įvarčius bei dalinasi 9 – 10 vietas lygoje.
D. Akinšinas į žalgiriečių vartus šį sezoną jau pelnė du įvarčius, o S. Ivanovas atliko net keturis (!) rezultatyvius perdavimus. 
 
„Mes su šia komanda žaidėme du kartus ir abu kartus žaidėme gerai. Tuomet mums tiesiog pritrūko kantrybės. Kalbant apie šio vakaro rungtynes, tai man bus labai lengva, nes vaikinų motyvuoti nereikės – jie, kaip ir kiekvienos komandos žaidėjai nori įkąsti lyderiams ir juos nugalėti. Svarbiausia, gerai nusiteikti bei išlaikyti žaidybinę discipliną. Kovos, neabejoju, kad netruks. Varžovų komanda labai techniška, gerai juda, geras žaidėjų parinkimas, todėl ji visiškai pelnytai užima pirmą vietą“, - likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios pasakojo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aigars Ciprus.
Treneri, sakykit, o kaip „Žalgiris“? Sugebėjote atsistatyti po skaudaus pralaimėjimo Jelece?
Žinote, dabar nėra prasmės kalbėti apie tai. Visos rungtynės yra skirtingos – vienos geresnės, kitos prastesnės. Tokia yra jaunų žaidėjų psichologija. Po pirmųjų lengvų rungtynių, antrose visiškai nesilaikėme žaidybinės disciplinos, visiškai nebuvome nusiteikę. Toks ir rezultatas. Labai sunku laimėti, kai nesilaikai disciplinos ir esi nenusiteikęs rungtynėms. Ieškant pozityvo, gavome dar vieną pamoką, todėl neabejoju, kad šiandien tokių dalykų, kaip prastas nusiteikimas, nebus.
Ar „Rossoš“ ekipa turi minusų, kuriais būtų galima pasinaudoti?
Manau, kad taip. Šios komandos žaidėjai mėgsta atakuoti ir jie tą daro gerai. Ne tik puolėjai, tačiau ir gynėjai. Tačiau, nesvarbu, kad tu esi lyderis, o tavo komandoje žaidžia vieni meistrai – silpnų vietų turi visi. Kadangi jie daug puola, yra galimybė juos „pagauti“ kontratakų metu ir iškovoti pergalę. Manau, kad bus linksmos ir įdomios abejos rungtynės, per kurias žaidėjai visiškai išsikraus.
Kiek taškų per tas dvejas rungtynes jus tenkintų?
Į šitą klausimą galėsiu atsakyti rytoj.