Titulinis » Naujienos » Sėkmingai JAV jaunimo lygose rungtyniaujantis L. Dėdinas varžosi dėl čempionų titulo

Sėkmingai JAV jaunimo lygose rungtyniaujantis L. Dėdinas varžosi dėl čempionų titulo

2023-03-03
Buvęs Vilniaus m. „Geležinio Vilko" auklėtinis, Linas Dėdinas, toliau tęsia savo ledo ritulio karjerą už Atlanto. Šiais metais Linas baigs gilias ledo ritulio tradicijas turinčią „Cushing Academy" mokyklą.
 
Su savo komanda Linas laimėjo pirmą vietą „New England Prep School" (NEPSAC) lygos reguliariame sezone. Pats Linas prie komandos pergalių prisidėjo dešimčia įvarčių ir vienuolika rezultatyvių perdavimų. Tačiau viskas spręsis atkrintamosiose varžybose, kurios startuoja jau šią savaitę: „Cushing Academy" kausis su „Kimbal Union" komanda dėl vietos pusfinalyje. Pirma vieta reguliariajame sezone padėjo Lino komandai užsitikrinti namų aikštės pranašumą. Ledo ritulio žurnalas, „New England Hockey Journal", rašo, kad „Cushing Academy" komanda yra favoritai, kovojantys dėl čempionų titulo.
 
Tačiau kaip parodė Lino patirtis su „Central Mass Penguins" U-18 komanda „Tier 1“ čempionate praeitą rudenį - ne viskas taip paprasta. Lino rudens komanda, kurią sudarė „Cushing Academy" komandos branduolys, taip pat laimėjo pirmą vietą Masačiusetso valstijoje tarp U-18 komandų, tačiau ketvirtfinalyje teko pripažinti varžovų pranašumą ir komandos kelias link Valstijos čempionų titulo nutrūko.
 
Pagal JAV U-18 „Tier 1“ komandų reitingus, „Central Mass Penguins" 18U komanda yra 9 vietoje tarp visų JAV komandų. Dėka aukšto reitingo komanda turi daug šansų sulaukti vardinio kvietimo į visos Amerikos geriausių U-18 komandų turnyrą Kalifornijos San Chosė (angl. San Jose) mieste, kur balandžio pradžioje spręsis JAV U-18 amžiaus grupės čempionų klausimas.
 
Šiame sezone, „Cushing Academy" jau laimėjo dvi taures: „Groton/Lawrence" ir „Edwin G. Watkins Tournament". Kiekviename iš šių mini turnyrų dalyvavo po aštuonias NEPSAC lygos komandas. „Cushing Academy" nepatyrė nei vieno pralaimėjimo ir užtikrintai nugalėjo abiejuose turnyruose.