Titulinis » Naujienos » Solidų pranašumą išbarstę lietuviai iš Lenkijos grįš be pergalių (VIDEO)

Solidų pranašumą išbarstę lietuviai iš Lenkijos grįš be pergalių (VIDEO)

2021-04-21
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinei nepavyko sėkmingai užbaigti Lenkijoje vykstančio „Trijų jūrų taurės“ turnyro.
 
Puikiai rungtynes pradėjusi ir greitai solidų pranašumą susikrovusi Lietuvos rinktinė nesugebėjo išlaikyti savo persvaros ir po pratęsimo 5:6 nusileido Estijos ledo ritulininkams. Lietuvių neišgelbėjo ir puikiai žaidęs vyrų rinktinės debiutantas Martynas Grinius, kuris per pirmąsias 12 žaidimo minučių surinko keturis rezultatyvumo balus.
 
Lietuvos rinktinei pirmajam įvarčiui prireikė vos pusės minutės: po laimėto ritulio įmetimo varžovų zonoje Ilja Četvertakas itin tiksliu metimu nuo skersinio išvedė Lietuvos rinktinę į priekį (00:30, rez. perd. Avgustinas Silinas, Martynas Grinius). Negana to, Lietuvos rinktinės antrasis penketas įvartį pelnė ir antruoju pasirodymu ant ledo: vos po minutės iš aštraus kampo ritulį į vartus pasiuntė Martynas Grinius (01:23, rez. perd. Aivaras Bendžius, Domantas Čypas).
 
 
 
Jau aštuntąją rungtynių minutę Lietuvos rinktinei teko priverstinai keisti vartininką ir Artūrą Pavliukovą vartuose pakeitė Simas Baltrūnas.
 
Kėliniui įpusėjus įvarčiu pasižymėjo ir trečiasis antrojo puolimo trejeto narys – Aivaras Bendžius (08:58, rez. perd. M. Grinius). Tiesa, netrukus savo įvarčiu atsakė ir estai, kai Artemis Aleksandrovas pakartotiniu metimu iš arti nukreipė ritulį į vartus (09:10, rez. perd. Henrikas-Paulas Laosma).
 
Įspūdingai žaidusiam M. Griniui tęsti savo įspūdingo pasirodymo nesutrukdė ir lietuvių gauta nuobauda. Žaidžiant mažumoje 19-metis pabėgo vienas prieš vieną gynėją ir technišku judesiu susikūręs sau erdvės tiksliu metimu dar kartą nepaliko vilčių varžovų vartininkui (11:55, rez. perd. A. SIlinas).
 
Išlaikyti trijų įvarčių persvarą lietuviai ilgai nesugebėjo: Rasmusas Kiikas netoli vartų pakeitė ritulio skriejimo kryptį ir pelnė antrąjį Estijos rinktinės įvartį (14:36, rez. perd. Nikita PuzakovasEmilis Svartbro). Paskutinę kėlinio minutę lietuviai praleido dar vieną įvartį, kai daugumoje žaidusių estų gretose pasižymėjo Andre Linde (19:29, rez. perd. Fabianas Hastas). 
 
Antrajame kėlinyje abi komandos gynėsi kur kas sėkmingiau, bet lietuviams vis tiek pavyko padidinti savo pranašumą. Po Roko Bacevičiaus atlikto tolimo metimo Dino Mukovozas sugebėjo pataisyti ritulio skriejimo kryptį ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąjį įvartį vyrų rinktinės gretose (28:51, rez. perd. Egidijus Binkulis, R. Bacevičius). Po kelių minučių lietuviai susikūrė dar vieną puikią progą įvarčiui, bet pabėgus dviese prieš vieną oponentą, Ugniui Čižui nepavyko pasiųsti ritulio į vartų tinklą.
 
 
Po sėkmingos atkarpos Lietuvos rinktinę sukrėtė nerimas, kai po susidūrimo su varžovu ant ledo krito S. Baltrūnas. Laimei, po keitimo ant ledo pasirodęs vartininkas galėjo tęsti rungtynes.
 
Tiksint paskutinei kėlinio minutei lietuviai turėjo idealią galimybę realizuoti kiekybinę persvarą, bet Markui Kaleinikovui nepavyko lazda pataikyti į greitai atskriejusį komandos draugo perdavimą.
 
Jau po finalinio antrojo kėlinio švilpuko ant ledo kilo susistumdymas, kai Estijos rinktinės narys pasibaigus kėliniui iš nugaros pargriovė M. Grinių, o šį ginti puolė tuo metu ant ledo buvęs lietuvių penketas. Neleistiną veiksmą atlikusiam Artjovui Anufrijevui buvo skirta dviguba nuobauda, o į atlapus jam kibusiam Lietuvos rinktinės puolėjui Denisui Kuzminovui teisėjai skyrė mažąją nuobaudą.
 
Trečiąjį kėlinį estai pradėjo sugrąžindami intrigą, kai iš toli plyšį S. Baltrūno vartų gynyboje atrado Nikita Puzakovas (45:34, rez. perd. E. Svartbro). Įkvėpti sėkmės Estijos rinktinės atstovai išprovokavo dar vieną lietuvių pražangą, o daugumos metu Markas Viitanenas išlygino rungtynių rezultatą (49:16).
 
Varžovams išlyginus rezultatą Lietuvos rinktinės gretose ir toliau aktyviausias buvo M. Grinius. Tiesa, iš pradžių puolėjas iš artimos distancijos nepataikė į vartų plotą, o vėliau sekusias kitas dvi pavojingas surengtas atakas nutraukė laiku lazdą pakišęs vartininkas bei oponentų gynėjai.
 
Rungtynių pabaigą lietuviai buvo priversti žaisti be susižeidusio U. Čižo. Rinktinės kapitonas nebegalėjo tęsti rungtynių po to, kai oponentai skausmingai pastūmė puolėją į bortą.
 
Paskutinę susitikimo minutę dar viena Lietuvos rinktinės pražanga suteikė progą oponentams užbaigti rungtynes žaidžiant daugumoje, bet lietuvių gretose sužibėjo dar vienas rinktinės debiutantas. Lemiamu momentu pasitikėjimo žaidžiant mažumoje sulaukęs Eimantas Noreika perėmė ritulį ir išprovokavo oponentų nuobaudą, išlygindamas ant ledo galinčių būti žaidėjų skaičių.
 
Komandoms neišsiaiškinus nugalėtojo per pagrindinį laiką buvo žaidžiamas pratęsimas. Tiesa, pratęsime estams prireikė vos 23 sekundžių, kad M. Viitanenas galingu metimu pasiųstų ritulį į vartus ir išplėštų pergalę (60:23, rez. perd. Vadimas Vasjonkinas, A. Anufrijevas).
 
Visas tris rungtynes pralaimėję lietuviai turnyre užėmė paskutinę poziciją.