Titulinis » Naujienos » Startavo U-16 stovykla (sudėtys, galerija)

Startavo U-16 stovykla (sudėtys, galerija)

2015-09-12
hockey.lt informacija
 Vakar vakare Kauno „Baltų ainių“ žiemos sporto šakų mokyklos ledo arenoje startavo Lietuvos ledo ritulio jaunių iki šešiolikos metų amžiaus rinktinės (U-16) stovykla.
 
Vakar visi į stovyklą pakviesti kandidatai buvo padalinti į dvi komandas pagal „biržos“ taisykles“ – komandų treneriai žaidėjus iš pateikto sąrašo rinkosi po vieną.
 
„A“ komandai vadovaus Tomas Lauksėdis („Geležinis vilkas“), Raimundas Štrimaitis (ESSM), Linas Paražinskas (Griunvaldas“). „B“ komandos treneriais paskirti Mindaugas Kieras („Hockey Punks Academy“), Tomas Kaminskas („Geležinis vilkas“) ir Andrejus Savičevas (HC „Klaipėda“). Vartininkus treniruoja Arūnas Aleinikovas.Pagrindiniais stovyklos treneriais dirba Berndas Haake ir Džeimsas Tibbetsas.
 
Komandos pasidalino senąsias rinktinės aprangas ir tapo „žaliąja“ ir „baltąja“ ekipomis.
 
Pirmosios treniruotės metu didžiulis dėmesys buvo skiriamas čiuožimui. Šeštadienį rinktinės kandidatai ryte treniravosi, po pietų buvo surengta peržiūra – paskaita, kurioje video pavyzdžiais buvo skiriamas didžiulis dėmesys gynybos kombinacijoms.
 
 
„Vaikinų akys degte dega. Stengiasi, treniruojasi iš visų jėgų. Po pratimo klausia ar viską gerai atliko, domisi kaip jiems sekėsi“,- apie vaikinų darbą rinktinėje sakė „A“ komandos treneris L.Paražinskas.
 
„Vaikinai kol kas čiuožia daug, ritulių praktiškai nemato. Jaučiasi ažiotažas, žaidėjai klausinėjo, kada bus aiškios komandos, dabar po kiekvieno pratimo teiraujasi, ar viskas padaryta gerai, ar teisingai. Nujaučiu rimtas rungtynes sekmadienį, nes visi nori pasižymėti, užsirekomenduoti“,- apie darbą stovykloje papasakojo „B“ komandos treneris M.Kieras.
 
 
Rytoj „A“ Ir „B“ komandos 14.30 val. žais tarpusavio rungtynes.
 
U-16 rinktinės kandidatai dar kartą rinksis Elektrėnuose spalio pabaigoje, o kitais metais planuojamas į U-16 rinktinių draugišką turnyrą Lenkijoje.