Titulinis » Naujienos » Tik po baudinių serijos „Žalgiris“ nusileido „Tveriči“ ekipai 3:2

Tik po baudinių serijos „Žalgiris“ nusileido „Tveriči“ ekipai 3:2

2014-12-07
LRK "Žalgiris" informacija
 Šiandien „Žalgirio“ laukė dar vienos sudėtingos rungtynės su „Tveriči“ komanda iš Rusijos. Žaidimas stebino savo intensyvumu bei stipria gynyba.
 
Per pirmąjį kėlinį abi komandos keitėsi atakomis, tačiau palaužti gynybos ir pelnyti įvarčių nepavyko. Antrajame kėlinyje 21-ą minutę pirmiesiems uždegti raudoną šviesą virš lietuvių vartų pasisekė Valerijui Trusovui (Maurui Baltrukoniui). Vos po minutės į šeimininkų ataką svečiai atsakė tuo pačiu ir po tikslaus Aleksei Pyrino perdavimo, ritulį į vartus pasiuntė Richardas Kovaržikas. 28-ą minutę Rusijos komandą atstovaujantis lietuvis M. Baltrukonis (Olegas Chromovas, V. Trusovas) dar kartą išvedė šeimininkų komandą į priekį minimaliu skirtumu. Net ir žaisdami mažumoje, žalgiriečiai nepasidavė, o 29-ą minutę A. Pyrinas laimėjo kovą prieš šeimininkų vartininką ir išlygino rezultatą 2:2.
 
Per trečiąjį kėlinį rusai dažniau perkeldavo žaidimą prie „Žalgirio“ vartų, visgi Vadimas Miščiukas atlaikė visas atakas ir prasidėjo pratęsimas. Per pratęsimą, kaip ir trečiojo kėlinio metu, žaidėjai negavo nei baudos minučių, nepalaužė ir gynybos.
 
Baudinių serijoje jau šeimininkams teko vytis lietuvius. Pirmus du baudinius sėkmingai pelnė A. Pyrinas ir Vladislavas Nikulinas. Iš karto po jų susiėmė ir Rusijos komanda, kai sėkmingai pasiuntė ritulį į vartus Ilja Smirnovas ir Nikita Alejnikovas. Dar vienu baudiniu rungtynių baigtį nulėmė „Tveriči“ komandos žaidėjęs I. Smirnovas 3:2.
 
Ateinančias rungtynes „Žalgiris“ žais jau namuose, Elektrėnų ledo rūmuose gruodžio 23-ią ir  24-ą dienomis prieš „Zelenograd“ ekipą.