Titulinis » Naujienos » T.Lauksėdis ir L.Stepankevičius dalyvavo prestižinėje teisėjų stovykloje

T.Lauksėdis ir L.Stepankevičius dalyvavo prestižinėje teisėjų stovykloje

2024-08-12
hockey.lt informacija
Lietuvos atstovai dalyvavo prestižinėje stipriausios planetos lygos NHL remiamoje stovykloje, skirtoje teisėjams.
 
Į stovyklą vyko du Lietuvos atstovai – asociacijos „Hockey Lietuva“ teisėjų vadovas Tomas Lauksėdis ir aikštės teisėjas Laurynas Stepankevičius. Jie turėjo išskirtinę galimybę gilinti savo žinias, tobulinti įgūdžius ir susipažinti su teisėjavimo filosofija.
 
Stovykloje buvo akcentuojamas taisyklių aiškinimas, pozicionavimas, komunikacija ir fizinis pasirengimas. Stovyklos dalyviai turėjo galimybę mokytis iš aukščiausio lygio NHL ekspertų.
 
„Manau, kad tokio tipo stovyklos padeda geriau pasiruošti ateinančiam sezonui. Taip pat galima užmegzti naujų pažinčių bei susitikti su senais draugais iš viso pasaulio. Stovykloje taip pat dalyvavo NHL teisėjų vadovai, skautai, o pamatyti tai, kaip jie ruošiasi sezonui yra neįkainojama patirtis. Stovykla tikrai buvo pasisekusi ir nekantraudamas lauksiu naujo sezono“, - galimybe išvykti į stovykla džiaugėsi L. Stepankevičius.
 
 
Stovyklos metu T. Lauksėdžiui pavyko pasiekti susitarimą su Vokietijos aukščiausios lygos (DEL) teisėjų direktoriumi Larsu Bruggemannu. Susitarta, jog vokiečiai prisidės prie Lietuvos ledo ritulio teisėjų tobulėjimo suteikdami jiems galimybę vykti į Vokietiją išbandyti savo jėgas šios šalies lygose. Taip pat lietuviams buvo perduota teisėjų uniformos.
 
„Tai buvo unikali patirtis skatinanti teisėjų tobulėjimą ir suteikianti naujų galimybių tarptautiniuose renginiuose. Norisi padėkoti Peteriui Gebei už kvietimą prisijungti prie šio renginio“, - po stovyklos kalbėjo T. Lauksėdis.
 
Šią stovyklą organizuoja Vengrijos teisėjų vadovas P. Gebei. Ji organizuojama jau antrus metus.