Titulinis » Naujienos » Toliau atšaukiami pasaulio čempionatai: paliestos ir Lietuvos rinktinės

Toliau atšaukiami pasaulio čempionatai: paliestos ir Lietuvos rinktinės

2020-09-17
hockey.lt informacija
Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) specialaus pasitarimo metu priėmė sprendimus dėl artimiausiu metu turėjusių vykti pasaulio ledo ritulio čempionatų bei olimpinių atrankų kovų.
 
Po vykusių pasitarimų nuspręsta, jog IIHF atšauks visus žemesnio rango U-20 čempionatus, o tai reiškia, jog nevyks ir Brašovo mieste Rumunijoje turėjęs startuoti IIA diviziono čempionatas, kuriame būtų dalyvavusi ir Lietuvos rinktinė. Vienintele išimtimi bus 2021 metų elitinio diviziono U-20 turnyras, kuriame IIHF gali garantuoti visas reikiamas sąlygas siekiant išvengti COVID-19 viruso grėsmės.
 
„Nebūtų praktiška reikalauti, kad žemesnio rango turnyrų organizatoriai turnyrą rengtų „burbulo“ sąlygomis: dauguma iš jų ir taip susiduria su finansiniais sunkumais dėl COVID-19 pandemijos. IIHF neturi galimybių tinkamai prižiūrėti šiuos turnyrus ir jų organizavimą, kad jie atitiktų visus pandemijos metu keliamus sveikatos ir saugumo reikalavimus“, - apie sprendimą kalbėjo IIHF prezidentas Rene Faselis.
 
IIHF prezidento teigimu, sprendimas jau dabar atšaukti šiuos turnyrus leis jo organizatoriams sutaupyti lėšų, o turnyro rengimui skirti pinigai atiteks vietinio ledo ritulio lygio gerinimui. R. Faselis taip pat patvirtino, jog bus įkurtas naujas fondas, kuriuo bus siekiama padėti visoms nacionalinėms asociacijoms, kurios turėjo organizuoti bei dalyvauti atšauktuose turnyruose.
 
Susirinkime taip pat buvo aptartas ir pavasarį laukiančių nacionalinių rinktinių bei U-18 rinktinių čempionatų rengimas. Nuspręsta, kad dabartinis sprendimas neįtakos šių turnyrų, tačiau IIHF ekspertų grupė ir toliau aktyviai seks situaciją pasaulyje ir pateiks savo rekomendacijas dėl šių turnyrų surengimo.
 
IIHF sprendimas taip pat palietė ir moterų olimpinę kvalifikaciją, kurioje gruodžio 17-19 dienomis turėjo debiutuoti ir Lietuvos rinktinė. Nuspręsta atidėti olimpinę atranką, o sprendimas dėl naujos turnyro datos bus priimtas kiek vėliau, atsižvelgus į tuometinę situaciją.
 
Aukšto meistriškumo sporto varžybos iš dalies finansuojamos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis pagal aukšto meistriškumo sporto programą.