Titulinis » Naujienos » Trečiasis varžovas – nenuspėjamoji Kroatija

Trečiasis varžovas – nenuspėjamoji Kroatija

2015-12-16
hockey.lt informacija
 Pasaulio jaunimo ledo ritulio II diviziono A grupės čempionate trečiąją turnyro dieną Lietuvos jaunimas susikaus su Kroatijos komanda.
 
Į A grupę grįžę kroatai jau pirmąją dieną nugalėjo ne pačius geriausius laikus išgyvenančią Nyderlandų rinktinę ir pareiškė, jog yra rimtai nusiteikę likti grupėje, o gal ir siekti daugiau. Tiesa, antrojoje dvikovoje Kroatijai nepasisekė žaidžiant su Estija, kuri drausme ir geresniu komandiniu žaidimu palaužė varžovus 6:3.
 
Abi komandos supranta, jog dvikova mes, kuri ekipa išeis į tiesiąją kovoje dėl grupės apdovanojimų.
 
Kroatijos rinktinė sudaryta praktiškai iš vieno miesto žaidėjų, kurie atstovauja trims klubams. Zagrebe įsikūręs „Medveščak“ ledo ritulio klubas žaidžia Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL), o šio klubo jaunimo komandos gretose yra penki rinktinės žaidėjai. „Medveščak“ U-20 ekipa žaidžia Austrijos jaunimo lygoje, kurioje rungtyniauja Čekijos, Vengrijos, Kroatijos, Slovėnijos klubai.
 
Didesnių žvaigždžių Kroatija neturi, tačiau rinktinė sudaryta iš panašaus pajėgumo, vieni kitus gerai pažįstančių žaidėjų. Fran`as Gjoni yra ragavęs Suomijos jaunimo klubų duonos, tačiau ir jis, šalyje atsiradus „Medveščakui“, grįžo namo.
 
Vartininkas Vilim`as Rosandic`ius žaidžia kaimyninės Slovakijos Banska Bystricos jaunimo klube, Ivan`as Puzic`ius – Ostravos „Vitkovice“ (Čekija) komandoje, su kuria debiutavo net Čempionų lygos varžybose.
 
Puolėjas Mak`as Pavicevic`ius, turintis ir Bosnijos pilietybę, žaidžia Čekijoje, HC „Letnany“ jaunimo komandoje, kuri rungtyniauja antrajame Čekijos jaunimo divizione.
 
Likusi Kroatijos rinktinės dalis atstovauja dar dviems Zagrebo klubams – KHL (Klub hokeja na ledu) ir „Mladost“. Visos Kroatijos ledo ritulys ir koncentruojasi šio miesto, ir Sisako, 15 minučių atstumu nuo Zagrebo nutolusio miestelio klubuose.
 
Tad komandos stiprybė – geras tarpusavio supratimas, tačiau minusas – drausmė. Ne viename čempionate kroatai pritrūkdavo disciplinos, kuri ir neleisdavo iškovoti aukštesnių vietų.
 
Lietuvos ir Kroatijos dvikova trečiadienį, 20.00 val. Pirmojoje dienos dvikovoje 13.00 val. susitiks Vengrija ir Estija, 16.30 val. – Korėja ir Nyderlandai.