Titulinis » Naujienos » Trečiasis varžovas olimpinėje atrankoje - Estija

Trečiasis varžovas olimpinėje atrankoje - Estija

2016-02-14
hockey.lt informacija
  
Olimpinės atrankos į 2018 metų žiemos žaidynes trečiąją varžybinę dieną Lietuvos rinktinė susitiks su Estijos komanda. Rinktine, kurios pristatinėti nereikia – abi komandos vieną kitą pažįsta puikiai.
 
Ir abi rinktinės gerai žino, kad visada favoritais laikomi lietuviai, kurie oficialiose rungtynėse nuolat įveikia varžovus visose amžiaus grupėse. Lietuvos rinktinė per pastaruosius septynerius metus varžovams pralaimėjo tik kartą vieneriose iš dviejų draugiškų rungtynių Taline.
 
Estijos rinkinėje po truputėlį keičiasi atlikėjai. Ilgametis rinktinės lyderis, milžinišką patirtį beveik dešimtyje šalių sukaupęs 36-erių Andrejus Makrovas lyderio vaidmeniu ant ledo dalinasi su 22-ejų metų kylančia Estijos ledo ritulio žvaigžde Robert`u Rooba. Tiesa, jaunasis talentas, krašto puolėjas šį sezoną iš elitinės Suomijos lygos klubo Espo „Blues“ po 30 rungtynių ir nulio taškų rezultatyvumo grafoje  buvo nuleistas į antrąją Suomijos „Mestis“ lygą, kur per šešerias rungtynes pelnė 2 įvarčius ir turi 3 rezultatyvumo taškus.
 
Prie šių dviejų ryškių žaidėjų puolimo trejete žaidžia komandos kapitonas Aleksandr`as Petrov`as, kuris taip pat turi milžinišką patirtį 7 valstybių čempionatuose, o pastaruosius porą metų apsistojo Italijoje. „Valpellice“ klube žaidžiantis puolėjas per 37 rungtynes jau turi 18 įvarčių ir 38 rezultatyvumo taškus.
 
Šis Estijos rinktinės trejetas ir kelia didžiausią galvos skausmą Lietuvos rinktinės štabui. Tiesa, lietuviai nesėdėjo sudėję rankų ir ruošė taktinių gudrybių varžovams, kurių rungtynėse bus ne viena.
 
Estijos rinktinės amžiaus vidurkis 27 metai ir varžovai kartu su kitomis dviejomis rinktinėmis turnyre yra labiausiai patyrusios, turinčios vienodą amžiaus vidurkį. Tik lietuviai su 24 metų vidurkiu ryškiai išsiskiria kaip jauniausia komanda.
 
Estijos rintinė ateityje turės taip pat jauninti komandą, tačiau tai turėtų būti tik į naudą. Estijoje didžioji dalis jaunų  ledo ritulininkų kelia sparnus į Suomiją, tad ateityje ši rinktinė turėtų tik stiprėti.
 
 
Tad kova dėl garbės ir olimpinio atrankos turnyro trečiosios vietos šiandien, 15.30 val. Lietuvos laiku. 19.00 val. Vengrija ir Lenkija aiškinsis, kuri rinktinė keliaus į lemiamą atrankos etapą.