Titulinis » Naujienos » Triumfas namuose leido "Hockey Punks" išlyginti rezultatą finalo serijoje (VIDEO)

Triumfas namuose leido "Hockey Punks" išlyginti rezultatą finalo serijoje (VIDEO)

2021-03-20
hockey.lt informacija, nuotr. Ignas Jakutis
Lietuvos ledo ritulio čempionato finale atstatyta lygybė – antrąsias serijos rungtynes laimėjo ir seriją išlygino Vilniaus „Hockey Punks“ komanda.
 
Antrose finalo serijos rungtynėse „Hockey Punks“ namuose 3:2 palaužė „Kaunas Hockey“ komandą ir pasiekė revanšą po pralaimėjimo pirmajame susitikime. Po šių rungtynių serijoje iki trijų pergalių lygu – 1:1.
 
 
Pirmajame rungtynių kėlinyje „pankams“ nepavyko laikytis drausmės ir kauniečiai nemažą kėlinio dalį turėjo kiekybinį pranašumą. Tiesa, būtent žaisdami mažumoje „Hockey Punks“ atstovai sugebėjo pasižymėti pirmieji kai į greitą ataką pabėgęs Laisvydas Kudrevičius pasiuntė ritulį į vartus (07:50, rez. perd. Šarūnas Kuliešius).
 
Visgi, po kitos šeimininkų pražangos džiaugėsi jau „Kaunas Hockey“ atstovai: Egidijus Binkulis tiksliu metimu daugumos metu išlygino rungtynių rezultatą (13:35, rez. perd. Ylia Malaškevičius, Romanas Reshetnikovas).
 
„Hockey Punks“ atstovams ir toliau nesisekė vengti pražangų, o kėlinio pabaigoje vienu metu ant nubaustųjų suolelio sėdosi net du vilniečiai, suteikdami varžovams dvi minutes dvigubai kiekybinei persvarai. Nors iš pradžių Antonui Sharpanskikhui nepavyko išnaudoti puikios galimybės persverti rezultatą, tačiau tiksint paskutinėms daugumos sekundėms E. Binkulis pelnė antrąjį savo įvartį ir padėjo „Kaunas Hockey“ įgyti pranašumą (18:38, rez. perd. R. Reshetnikovas, Vytautas Jagelavičius).
 
Antrajame kėlinyje dvi greitas pražangas užsidirbo jau „Kaunas Hockey“ komandos atstovai, bet skirtingai nuo jų varžovų, „Hockey Punks“ ledo ritulininkai tokios situacijos nerealizavo. Nepaisant to, „pankai“ rezultatą išlygino žaidžiant formatu keturi prieš keturis, kai galingą metimą atliko Ilja Želtakovas (32:34, rez. perd. Domas Janušonis, Jaunius Jasinevičius).
 
Vėliau sekė dar dvi „Kaunas Hockey“ pražangos, kol galiausiai kiekybinį pranašumą realizavo ir sostinės atstovai. Tiksliai į vartus iššovė Sergejus Markovskis (35:46, rez. perd. Ernestas Trukšnys, Mauras Baltrukonis).
 
Trečiajame kėlinyje „Kaunas Hockey“ niekaip nepavyko išlyginti rezultato, bet įvarčio nepelnė ir jų varžovai, tad intriga rungtynėse išliko iki pat paskutinių jos akimirkų. Rungtynių pabaigoje „Hockey Punks“ pražanga leido vartininką keitusiems kauniečiams įgyti dviejų aikštės žaidėjų kiekybinį pranašumą, bet šeimininkai sugebėjo atsilaikyti ir išlaikyti minimalų pranašumą iki pat finalinės rungtynių sirenos.
 
Po šių rungtynių finalo serija sugrįš į Kauną – artimiausios finalo rungtynės įvyks antradienį 20:00 val.
 
 
 
„Kaunas Hockey“ treneris Petras Nausėda po šių rungtynių pripažino, jog ant ledo ir vėl vyko lygių varžovų dvikova.
 
„Šiandienos susitikime nuo pirmų rungtynių skyrėsi tik rezultatas, nes ant ledo vaizdas buvo panašus ir vėl vyko gera kova. Mums šį kartą tikriausiai pritrūko ugnies: pirmajame kėlinyje žaidėme tikrai gerai ir turėjome daug progų, o kažkas jau tikriausiai pagalvojo, jog viskas lengvai eisis ir toliau. O vėliau jau matėme mus auklėjančius teisėjus – abi komandos gavo daugybę mažųjų ir drausminių nuobaudų, ko įpratai finaluose nematome. Kalbant apskritai mes nežaidėme savo geriausio žaidimo, o „pankai“ vėl žaidė gerai bei manyčiau, kad jie visai buvo verti šios pergalės.“
 
Nugalėtojų komandos strategas Mindaugas Kieras neslėpė, jog šiose rungtynėse jiems padėjo ir fortūna, o ši pergalė jiems buvo itin svarbi psichologiniu aspektu.
 
„Iškovoti pergalę tikrai nebuvo lengva, tikriausiai visi matė, jog rungtynės buvo emocingos. Į rungtynes išėjome kariauti ir pirmajame kėlinyje matėsi, jog tą liniją ne kartą peržengėme, todėl po pirmo kėlinio rūbinėje buvau labai įsiutęs ir bandžiau vyrus nuraminti, nes kauniečiams galvų nenupjausime: reikia žaisti kietai, bet tuo pačiu ir pagal taisykles. Turiu pripažinti, jog šiandien ir fortūna tikrai švietė į mūsų pusę, nes buvo daug pataikymų į virpstą, o ir mūsų vartininkas žaidė labai gerai. Tai buvo tikros atkrintamųjų varžybų rungtynės.“