Titulinis » Naujienos » Vilniuje ledo rituliu „suserga“ vis daugiau merginų: savo gretas plečianti „Hockey Stars“ kuria dar ambicingesnius tikslus

Vilniuje ledo rituliu „suserga“ vis daugiau merginų: savo gretas plečianti „Hockey Stars“ kuria dar ambicingesnius tikslus

2024-08-01
„Hockey Stars“ informacija
Dar neseniai egzotišku sportu mūsų šalyje laikytas moterų ledo ritulys Lietuvoje kasmet auga vis labiau ir pritraukia vis daugiau merginų išbandyti šią sporto šaką. Savo atstoves šalies ledo ritulio padangėje turi ir šalies sostinė – 2016 metais susibūrusi „Hockey Stars“ komanda į savo glėbį suburia ne tik Lietuvos rinktinės nares, bet ir pirmą kartą išbandyti šį sportą norinčias visų amžiaus grupių merginas.
 
Į priekį žengti padėjo ir savivaldybės pagalba
 
Nuo pat pirmų žingsnių „Hockey Stars“ komanda buvo ta, kurioje save atrasti galėjo tiek ir ledo rituliu jau „sergančios“, tiek ir pirmą kartą ledo ritulio uniformą norinčios užsidėti merginos. Dabar sostinės atstovės jau gali džiaugtis tuo, kad turi nuolatos didėjantį būrį ledo ritulininkių, kurios ne tik treniruojasi, bet ir varžosi Lietuvos ir Baltijos čempionatuose.
 
Lietuvoje „Hockey Stars“ bene vienintelė gali pasigirti tuo, jog veda treniruotes tiek ir patyrusioms ledo ritulininkėms, tiek ir naujokėms. To joms nebūtų pavykę pasiekti be savivaldybės pagalbos – 2022-2024 metais su gautomis lėšomis iš Vilniaus miesto, jos žengė dar vieną žingsnį suteikiant galimybę ledo ritulį išbandyti dar daugiau merginų.
 
Dar visai neseniai tik savo asmeninių lėšų dėka besitreniravusios ledo ritulininkės dabar jau gali pasigirti ne tik tuo, kad gali sau leisti rengti papildomas treniruotes tiek ir ant ledo, tiek ir fizinio parengimo treniruotes, bet ir turi trijų trenerių komandą, kuri ledo ritulio pagrindų moko tiek ir naujokes, tiek ir šalies rinktinės nares. Į „Hockey Stars“ treniruočių procesą įtrauktos ir vaizdo peržiūros, kurios dar labiau leidžia tapti profesionalesnėmis ir mažinti atskirtį tarp vyrų ir moterų ledo ritulio klubų.
 
„Savivaldybės parama suteikė galimybę padidinti treniruočių skaičių, taip pat dedikuoti trenerį naujai prie komandos prisijungiančioms merginoms, o tai leido greičiau integruoti jas į komandą. Taip pat jaunimui organizuotos stovyklos, kurių metu buvo gilinamos tiek praktinės, tiek teorinės ledo ritulio žinios, prisidėjo prie sklandesnio merginų įsiliejimo į komandos gretas“, - apie savivaldybės paramos svarbą kalbėjo viena iš klubo vadovių Laura Jusė.
 
Dar vienas svarbus faktorius – dabar vilnietės naujokėms gali pasiūlyti treniruočių procesą išbandyti neperkant savo ekipiruotės. Pasak Dalios Motėjūnaitės, dažnai nežinomybė dėl šio dalyko atbaido merginas nuo noro išbandyti ledo ritulį.
 
„Savivaldybės pagalba mums suteikė platesnes galimybes. Perkant ekipiruotę, galima ją suteikti naujokėms ir taip užtikrinti, kad ledo ritulį galės išbandyti daugiau norinčiųjų. Ekipiruotė yra viena iš priežasčių, kuri dažniausiai merginas atbaido. Nežinojimas to ką reikia pirkti, kokios bus kainos ir pan. dažnai tampa negatyviu faktoriumi norint išbandyti save ant ledo.“
Tikslas – pritraukti jaunimą
 
Padidėjęs treniruočių kiekis, rengiamos stovyklos ir trenerių Mauro Baltrukonio, Mariaus Muraliaus ir Lauryno Vonžodo darbas lėmė, kad pastaraisiais metais „Hockey Stars“ tvirtai jautėsi tarp stipriausių šalies ledo ritulio komandų. Nors aukso nuskinti vis dar nepavyko, vilnietės pastaraisiais metais pasidabino šalies ledo ritulio čempionato medaliais ir sėkmingai varžėsi Baltijos moterų čempionato B divizione.
 
Dažnesnės varžybos, ryškiau matomas moterų ledo ritulys žiniasklaidoje ir aktyvus darbas su naujokėmis leido „Hockey Stars“ dar labiau išplėsti savo žaidėjų būrį.
 
„Mes labai džiaugiamės, kad ne tik žaidžiame ir laimime medalius, tačiau ir tuo, kad nuolatos augame. Jaučiame vis didesnį susidomėjimą iš merginų, mūsų gretas papildo vis daugiau naujokių. O dar labiau mus džiugina tai, kad tos merginos, kurios ateina į treniruotes, čia jaučiasi labai gerai“, - apie „Hockey Stars“ pasiekimus kalbėjo D. Motėjūnaitė.
 
Pastarieji trys sezonai gerokai pakeitė „Hockey Stars“ veidą. Jei anksčiau komandos pagrindą sudarė vyresnės žaidėjos, dabar prisijungia vis daugiau jaunimo.
 
„Mūsų komanda pasikeitė stipriai: per pastaruosius tris metus įvyko natūrali kartų kaita, kadangi pirminę komandą sudarė vyresnės moterys ir merginos. Nemažai jų pasitraukė dėl amžiaus, sveikatos problemų, šeimos kūrimo ar išvažiavimo į užsienį. Jas pakeitė naujos merginos, tarp kurių daug jaunimo. Būtent toks ir buvo mūsų tikslas, kad į komandą ateitų jaunesnė karta“, - apie sudėties pokyčius kalbėjo klubo vadovės Rita Vorobjovienė ir D. Motėjūnaitė.
 
„Hockey Stars“ indėlis į rinktinės pergales – vis didesnis
 
Savo indėlį „Hockey Stars“ įnešė ir į Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinę. Ketvirtadalį rinktinės sudarė Vilniaus komandoje sezono metu savo meistriškumą keliančios ledo ritulininkės, kurios į gimtinę iš pasaulio čempionato IIIA diviziono parvežė bronzos medalius.
 
Negana to, dar dvi jaunosios šalies ledo ritulio rinktinės narės – Viltautė Jasinevičiūtė ir Emilija Tučiūtė, savo pirmuosius žingsnius moterų ledo ritulyje žengė taip pat „Hockey Stars“ klube. Įgijusios svarbios praktikos jos išvyko į užsienio valstybes, kuriose moterų ledo ritulys turi kur kas gilesnę istoriją: V. Jasinevičiūtė žaidžia JAV, o E. Tučiūtė jau du metus tobulėja Švedijoje.
 
Ateityje „Hockey Stars“ ledo ritulininkių skaičius rinktinėje neabejotinai augs dar labiau. Ateinantį sezoną į pasaulio čempionatą vyks ir Lietuvos U-18 merginų rinktinė, į kurią savo atstoves neabejotinai išsiųs ir sostinės klubas.
 
Naujai suformuota rinktinė teikia vilčių, kad jaunos mergaitės dar dažniau norės save išbandyti ledo ritulyje. Komandos vadovių teigimu, didesnis dėmesys visada leidžia tikėtis naujų žaidėjų treniruotėse.
 
 
„Nors pats faktas, kad bus U-18 merginų rinktinė, labiau aktualus akademijoms, mes irgi galime sulaukti naujų merginų. Žiniasklaidoje ledo ritulys bus minimas kiek dažniau, o tai gali turėti reikšmės susidomėjimui. Nors mūsų patirtis sako, kad daugiausiai susidomėjimo prideda galimybė pačioms užlipti ant ledo, labai tikimės, jog augs bendras ledo ritulio populiarumas. Tai gali paskatinti paauglių susidomėjimą, o mes, skirtingai nuo ledo ritulio akademijų, priimame paaugles ir vyresnes merginas, nes neturime amžiaus ribos.“
 
Jaunų merginų pritraukimas visada buvo vienas iš pagrindinių „Hockey Stars“ uždavinių. Ne viena iš šioje ekipoje meilę ledo rituliui pajutusių žaidėjų papildys ir šalies moterų rinktinę, o net ir nepasiekusios aukštumų šiame sporte jos galės pasidžiaugti neįkainojama patirtimi bei sveikesniu gyvenimo būdu, kurį leido suformuoti ledo ritulyje reikalinga disciplina.
 
Reikšmingus žingsnius pastaraisiais metais žengusi vilniečių komanda ateityje tikisi tęstinumo. Ir toliau pirmiausia kreipdama dėmesį į merginų užimtumą, sportinį aktyvumą bei galimybės siekti savo tikslų sporte suteikimą, jos sieks savo gretas papildyti dar gausesniu kiekiu ant ledo save atrasti norinčių merginų.
 
Norėdamos išbandyti save ledo ritulyje vilnietės ar šiame mieste besilankančios merginos turėtų nepabijoti kreiptis į „Hockey Stars“ atstoves tiek ir socialiniuose tinkluose, tiek ir jų vykdomų renginių metu. Tokiu būdu ir jos galės įsitikinti, kodėl ant ledo užlipusios merginos taip noriai ant jo sugrįžta dar ir dar.