Titulinis » Naujienos » "Žalgirio" sezonas baigėsi ketvirtfinalyje

"Žalgirio" sezonas baigėsi ketvirtfinalyje

2015-03-13
sportas.lt informacija
Jaunimo ledo ritulio B lygoje (MHL B) savo pasirodymą baigė Vilniaus „HC Žalgirio“ klubas, kuris penktadienį svečiuose 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) nusileido Zelenogrado „HC Zelenograd“ (Rusija) ekipai ir Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių patyrė nesėkmę – 0:3.
 
Rungtynių pradžioje iniciatyva priklausė šeimininkams. 4 baudos min. gavę žalgiriečiai suteikė dvi galimybes šeimininkams žaisti daugumoje, bet svečiai gynėsi sėkmingai. „HC Žalgiris“ kiekybinę persvarą buvo įgijęs tik kėlinio pabaigoje. Deja, vos po 38 sek. žaidimo daugumoje taisykles pažeidė lietuvis Danielius Nomanovas ir pirmasis kėlinys baigėsi aktyviomis „HC Zelenograd“ atakomis, nuo kurių puikiai gynėsi Vadimas Miščiukas.
 
Per visą kėlinį „HC Žalgiris“ vos 3 kartus smūgiavo į varžovų vartų plotą („HC Zelenograd“ – 14). Antrojo kėlinio pradžioje krito pirmasis rungtynių įvartis – pasižymėjo šeimininkų žaidėjas Aleksejus Bazanovas (23:16 min.). Vėliau pasipylė abiejų komandų pražangos.
 
Tiek „HC Žalgiris“, tiek „HC Zelenograd“ turėjo galimybę žaisti penkiese prieš tris varžovus, o žalgirietis Aleksandras Prochorovas apskritai buvo pašalintas iš aikštės iki rungtynių pabaigos. Ilgai dviejų žaidėjų deficitą turėję svečiai galiausiai nepajėgė apsiginti ir Piotras Pirogovas (30:06) padvigubino „HC Zelenograd“ pranašumą. Kėlinio pabaigoje žalgiriečiai dar 3 min. turėjo vieno žaidėjo pranašumą, bet ir toliau nepajėgė pralaužti Rusijos klubo gynybos.
 
„HC Žalgirio“ viltys išsigelbėti ėmė blėsti jau trečiojo kėlinio pradžioje, kai pasižymėjo šeimininkų ledo ritulininkas Aleksejus Komlevas (44:57). Vėliau sekė Artiomo Dašutino ir Pavelo Širokovo pražangos, tad „HC Žalgiris“ neturėjo realių galimybių surengti varžovų vartų šturmą. Vieną iš paskutinių realių galimybių įmušti garbės įvartį žalgiriečiai gavo likus žaisti kiek daugiau nei 5 min., kai prasižengė Ilja Malaškevičius. „HC Žalgiris“ prie varžovų vartų rengė gana pavojingas atakas, bet vienas geriausių MHL B lygos vartininkų Semionas Riabovas buvo „nepramušamas“.
 
Be jau minėto D.Nomanovo šioms rungtynėms buvo registruoti dar trys lietuviai: Ilja Četvertakas, Edgaras Protčenko ir Ugnius Čižas. Tarp komandai atstovaujančių lietuvių neregistruotas buvo tik Edvinas Boroška.
 
Primename, kad „HC Žalgiris“ serijoje iki 3 pergalių atsilieka 0:2 ir jau nebeturi kur trauktis. Žalgiriečiai Vilniuje „HC Zelenograd“ klubui pralaimėjo abu sykius – 2:5 ir 1:2.
 
Reguliariajame sezone „HC Žalgiris“ ir „HC Zelenograd“ susitiko keturis kartus. Visi šie mačai baigėsi tik minimalia vienos iš komandų pergale. Tiek Zelenograde (2:3 ir 4:3), tiek Elektrėnuose (2:3 ir 3:2) abi ekipos pasidalino po pergalę. Reguliariajame sezone „HC Žalgiris“ (121 tšk.) liko 5-as, o „HC Zelenograd“ (124 tšk.) užėmė 4-ą poziciją.
 
Per MHL B istoriją atkrintamosiose varžybose Lietuvos klubas žaidė tik viename sezone. „HC Baltica“ 2011-2012 m. sezone Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių 1:3 nusileido Rygos „Juniors“ (Latvija).