Titulinis » Naujienos » „Žalgiris“ – „Dmitrov“. Paskutinis pasispardymas

„Žalgiris“ – „Dmitrov“. Paskutinis pasispardymas

2015-03-02
LRK "Žalgiris" informacija
Vilniaus „Žalgirio“ ritulininkai antradienį užbaigs reguliarųjį sezoną – sezoną, kuris jau dabar galime sakyti, komandai yra sėkmingas. Paskutinysis žalgiriečių varžovas – Maskvos srities „Dmitrovo“ klubas, vis dar kovojantis dėl antros Vakarų konferencijos vietos.
 
Laikas: Kovo 2 ir 3 dienos, 19.00 valanda.
Vieta: Vilniaus „Pramogų“ arena.
Varžovas
Trimis pergalėmis sezoną pradėjęs „Dmitrovo“ klubas pirmąją šio sezono piliulę buvo priverstas nuryti po rungtynių su „Žalgiriu“. Išvykoje žaidę vilniečiai varžovus nugalėjo 2:1.
Po šios nesėkmės „Dmitrov“ ritulininkai iškovojo dar keturias iš eilės, o nuo tada buvo visko – kaip ir daugeliui jaunų komandų, atsirado banguotumo periodas.
„Dmitrovo“ komandos lyderis yra vartininkas Michailas Finaginas, kuris pagal atremtus varžovų metimus užima antrą vietą visoje lygoje. Tik šiemet lygoje debiutavęs vartininkas atremia daugiau nei 92 procentus visų varžovų metimų.
Labai galinga ir gynėjų grandis, kuri varžovams vidutiniškai per rungtynes leidžia pelnyti tik po du įvarčius, o puolime pasižymi arba įvarčiais, arba rezultatyviais perdavimais. Net trys šios komandos gynėjai per šį sezoną yra surinkę daugiau nei po 30 taškų!
Kita vertus, pernelyg dažnai dėmesį skirdami puolimui, jie praleidžia daug įvarčių po varžovų kontratakų.
 
Tarpusavio istorija
Šį sezoną Maskvos srityje komandos tarpusavyje sužaidė dvejas rungtynes – pirmąsyk laimėjo „Dmitrovo“ komanda, antrąsyk – „Žalgiris“.
Rugsėjo 9 dieną įvykusiose rungtynėse likimas buvo išspręstas per pirmąsias dvidešimt minučių. Žalgiriečiai per jas praleido 3 įvarčius, ir nors vėliau buvo bandymų atlošti tą deficitą, tačiau pritrūko jėgų. Vadimas Mustafajevas ir Dmitrijus Gurkovas pelnė po įvartį, bet netrukus gavo lygiai tokios pačios vertės atsakymą. Paskutinio įvarčio autorius Edvinas Boroška sušvelnino atsilikimą iki dviejų įvarčių, tačiau tai buvo viskas.
Visiškai kitaip klostėsi antrosios rungtynės, kur nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis. Daug dėmesio gynybai skyrusios komandos per pirmąjį kėlinį pelnė po įvartį. Antrajame – nepaisant daugybės pašalinimų bei metimų į vartus, rezultatas nesikeitė. O pergalingas įvartis buvo pelnytas, likus žaisti 21 sekundei iki susitikimo pabaigos. Glebo Chvoleso metimas nokautavo varžovų komandą.
 
Klausimas
Kokios emocinės būsenos šiuo metu yra žalgiriečiai? Tris pralaimėjimus iš eilės patyręs „Žalgiris“, visų pirma, laimėti turi dėl to, kad atstatytų psichologinę pusiausvyrą prieš atkrintamąsias varžybas, kurios startuos jau labai greitai. Taip pat pergalė leistų lengviau atsikvėpti kovoje dėl ketvirtosios pozicijos.
 
Komentaras
Aigars Ciprus: „Rungtynėms ruošiamės normaliu režimu. Tiesa, turime problemų dėl vaikinų sveikatos. Vieni sirgo, kiti serga.. Lengva nebus. Žaidžiant su tokiu priešininku, koks yra „Dmitrovo“ klubas, yra būtinas optimalus pasiruošimas, deja, šįsyk dėl sudėties turėsime problemų“.
 
Ateitis
Pasibaigus reguliariajam sezonui, nuo užimtos vietos priklausys „Žalgirio“ likimas vėliau. Pagal naują formatą, komandos pirmajame atkrintamųjų varžybų rate žais sistema 2 – 3, t.y., „Žalgiriui“ užėmus ketvirtą vietą, iš pradžių tektų žaisti dvejas rungtynes išvykoje, vėliau trejas namie, o užėmus penktą vietą – dvejos rungtynės namie bei trejos išvykoje.