Titulinis » Naujienos » „Žalgiris“ – „Zelenograd“. Žengiam į naują etapą

„Žalgiris“ – „Zelenograd“. Žengiam į naują etapą

2015-03-09
LRK "Žalgiris: informacija
 Vilniaus „Žalgirio“ ritulininkai pačioje sezono pabaigoje į priekį turnyro lentelėje praleidę „Zelenogrado“ ekipą, šį vakarą su ja susitiks Vilniaus „Pramogų“ arenoje. Iki trijų pergalių pradedančioje serijoje, anot „Žalgirio“ trenerio, startas yra pats svarbiausias.
 
Laikas: Kovo 9 ir kovo 10 dienos, 19.00 valanda

Vieta: „Pramogų arena“ Vilnius

Varžovas
Po aštuonerių sužaistų rungtynių šiame sezone, „Zelenograd“ klubas buvo rimčiausias pretendentas laimėti Vakarų konferencijos kovas. Per tas aštuonerias rungtynes šis Rusijos klubas pelnė 48 įvarčius (vidutiniškai po 6,0), varžovus vidutiniškai nugalėdami penkių įvarčių skirtumu.
Nors turnyras vyksta jaunimo lygmeniu, tačiau „Zelenograd“ komanda išsiskiria kaip viena vyriausių ekipų visame turnyre. Nepaisant to, šiai ekipai bangavimo nepavyko išvengti. Tą įrodo ir net šešios bulitų serijos per visą reguliarųjį sezoną.
Komandos lyderių sąraše, visų pirma, žvilgsnis krypsta į fantastišką sezoną žaidžiantį dvidešimtmetį gynėją iš Latvijos Imantą Leščiovą. Pastarasis daugiau už bet kurį kitą lygos gynėją yra surinkęs daugiau taškų. Jo sąskaitoje – 49 taškai (20 įvarčių ir 29 rezultatyvūs perdavimai).
Puolimo grandyje išsiskiria aštuoniolikmetis Vladislavas Barulinas, kuris per 55 rungtynes pelnęs 44 įvarčius. Iš jų trys įvarčiai krito į „Žalgirio“ vartus.

Tarpusavio statistika
Turbūt užtenka paminėti, kad „Žalgirio“ „Zelenograd“ klubų ketverios rungtynės baigėsi vieno įvarčio skirtumu. Dukart (4:3 ir 3:2) laimėjo vilniečiai, dukart (3:2, 3:2) – rusų klubas. Net tris kartus pergalingas įvartis būdavo įmuštas trečiajame rungtynių kėlinyje.
Pirmajame tarpusavio mače „Žalgiris“ lemiamą įvartį pelnė 58 susitikimo minutę. Tada daugumoje žaidę žalgiriečiai išnaudojo kiekybinį pranašumą, o pasižymėjo Nikita Brusovas.
Antroji dvikova sėkmingiau prasidėjo vilniečiams. Jie ne tik pirmieji pelnė įvartį, tačiau ir stipriai pirmavo pagal metimus į varžovų vartų plotą. Visgi, trečiojo kėlinio pradžioje per minutę praleisti du įvarčiai pergalę garantavo varžovų komandai.
Intrigos netrūko ir trečiajame susitikime, kuris vyko Elektrėnuose. Jame „Žalgiris“ pirmas praleido, tačiau įpusėjus rungtynėms, pirmavo 2:1. Šios minimalios persvaros išsaugoti nepavyko.
Ketvirtose rungtynėse taip pat lemiama buvo trečiojo kėlinio pradžia – Glebas Chvolesas sėkmingai realizavo bulitą bei padidino savo ekipos persvarą iki dviejų įvarčių. Nors „Zelenograd“ ritulininkai skirtumą sušvelnino, tačiau rezultato išlyginti nesugebėjo.

Klausimas
Ar „Žalgiris“ apsisaugos nuo V.Barulino? vienas geriausių lygos snaiperių, nepaisant savo jauno amžiaus, dažnai teisingus sprendimus priima tada, kai to labiausiai reikia. Žalgiriečių tikslas – apsisaugoti nuo to.

Prognozė
Žvelgiant į jau pasibaigusias tarpusavio kovas, atrodo, kad šioje serijoje bus reikalingos penkerios rungtynės. Nors „Zelenograd“ turi aikštės pranašumą, tačiau jie namo grįš tik po dviejų serijos rungtynių.